Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Godina īsfilmu festivāla “Starmetis” laureātus

Easyget.lv, 23.08.2013. 12:03

Vakar, 22. augustā savu pirmizrādi piedzīvoja īsfilmu festivāla “Starmetis” spēlfilmas. Žūrija konkursa “Grand Prix” piešķīra Madaras Didrihsones filmai “Dezinsektors”. Savukārt, Venta Grīnbauma un Reiņa Traidās īsfilma “Gonzales” saņēma divas balvas - MTG Latvia simpātiju balvu, kas paredz filmas translāciju TV6, kā arī tirdzniecības parka “Alfa” skatītāju simpātiju balvu.
Godina īsfilmu festivāla “Starmetis” laureātus

 Īsfilmu festivālam “Starmetis”, kuru t/p “Alfa” izsludināja šī gada sākumā un kura mērķis ir atklāt un atbalstīt jaunus talantus filmu veidošanā, kā arī veicināt Latvijas kino attīstību, tika saņemti 49 scenāriji, no kuriem konkursa žūrija izraudzījās 10 labākos, kas tālāk cīnijās par t/p “Alfa” piešķirto līdzfinansējumu filmas realizēšanai.

Konkursa “Grand Prix” - īpašo “Starmetis” balvu un iespēju pieteikt savu filmu 3 starptautiskiem kino festivāliem - saņēma jaunā un talantīgā režisore Madara Didrihsone, kuras filma “Dezinsektors” stāsta par to, kā pavisam parastā, pelēkā rītā dezinfektors ierodas objektā. Tas ir kādas daudzstāvu ēkas pagrabs, kurā viņam jāiznīcina tarakāni. Drīz vien viņš atklāj, ka pārmēru lieli prusaki nav vienīgais, kas slēpjas pagraba dzīlēs. Kāpēc mājas pārvaldniece viņam par to neko nav teikusi? Un, galvenais, ko, lai iesāk dezinfektors?

MTG Latvia un t/p “Alfa”-skatītāju simpātiju balva saņēma Venta Grīnbauma un Reiņa Traidās filma “Gonzales”. Filma ir par cīņu ar savām iekšējām bailēm, par to tumšo ēnas pusi, kas mīt mūsos ikvienā, bet kuru negribam redzēt pat dienā. Tā ir filma par drosmi un varonību, par spēju cīnīties līdz galam, nežēlojot nedz sevi, nedz ko citu. “Gonzales” ir par draudzību un varonību, par to, kā mēs atrodam jaunus atbalsta punktus savā dzīvē un arī to, kādas grūtības mums nākas pārvarēt, lai pierādītu, ka mēs patiesi esam šīs draudzības vērti. Par to un vēl daudz ko citu skatieties jaunajā asa sižeta filmā “Gonzales” ar mūsu pašu Pēteri Nebaru galvenajā lomā.

Kā atzīst t/p “Alfa” vadītājs, “Starmetis” idejas līdzautors Zigmunds Vīķis “lai arī festivāls šogad norisinās pirmo gadu, man ir patiess gandarījums, ka saņēmām tik daudzus, pārsteidzošus scenārijus un ka spējām atbalstīt vismaz daļu no tiem. Šī festivāla filmas, kas ir īsfilmas, ir pierādījums tam, ka labai filmai nav obligāti jabūt garai, un ka arī ar ierobežotiem līdzekļiem talantīgs režisors, spēcīga radošā komanda spēj radīt konkurētspējīgu galarezultātu. Es ceru, ka šī gada “Grand Prix” ieguvusī filma nesīs Latvijas vārdu ārpus valsts robežām, kas lieku reizi apliecinās, ka mums ir patiesi apdāvināti kino jomas talanti!”.

 Sākot ar šodienu, līdz pat 1. septembrim kinoteātrī “Cinamon” ir iespēja bez maksas noskatīties visas īsfilmu festivāla “Starmetis” spēlfilmas.

Foto: Publicitātes foto

 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV