Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Liepājas teātra jauno sezonu atklās muzikāls dzīvesstāsts „Piafa”

Easyget.lv, 26.08.2013. 12:19

Debijai Liepājas teātrī gatavojas jaunā režisore Laura Groza-Ķibere, piedāvājot skatītājiem muzikālu dzīvesstāstu „Piafa”, kas top pēc Pemas Džemsas lugas ar tādu pašu nosaukumu.
Liepājas teātra jauno sezonu atklās muzikāls dzīvesstāsts „Piafa”

Izrāde "Piafa" būs Liepājas teātra 107. sezonas pirmais jauniestudējums.

Laura Groza-Ķibere iestudējusi vairākus iestudējumus Dailes teātrī, starp kuriem O. Vailda „Salome”, Kļima „Mēdeja. Teātris”, E.Šefera „Trillers”, G. Montero „Es – Frīda Kalo”, N. Ikstenas „Regīna”. Iestudēt lugu „Piafa” Liepājas teātrī viņu iedvesmojusi aktrise Agnese Jēkabsone, kura jauniestudējumā atveidos galveno lomu – franču kultūras un mūzikas ikonu, izcilo dziedātāju Edīti Piafu.

„Ikvienam režisoram ir pazīstama sajūta, kad aktieris iedvesmo vai raisa asociāciju ar kādu literatūras varoni vai vēsturisku tēlu tik spēcīgi, ka nav iespējams pretoties vēlmei to iedzīvināt uz skatuves. Iepazīstot Liepājas teātra aktrisi Agnesi Jēkabsoni, nebija šaubu, ka viņa ar savu spēcīgo harizmu, izteiktajām muzikālajām dotībām un īpatno faktūru ir īpaši piemērota Edītes Piafas tēlam. Viņas dēļ izvēlējos šo sarežģīto materiālu, jo ne tik bieži gadās piedzīvot tik spēcīgu aktiera un atveidotā tēla līdzību gan skaniski, gan vizuāli. Tāpat Agnese sevi līdz šim ir pierādījusi kā spēcīgu mākslinieci gan aktieriski, gan muzikāli. Šis ir tas gadījums, kad viņai tiks dota iespēja apvienot abus šos savus talantus, lai skatītāju vadītu 30.gadu Parīzē un Edītes Piafas dzīves traģēdijā,” par darba un aktrises izvēli stāsta jaunā režisore.

Izrādē tiks izsekots Edītes Piafas jeb La Môme Piaf (mazā zvirbulēna, kā viņu iesauca viņas talanta atklājējs Luijs Leplē) dzīves un karjeras ceļam, attēlots gan viņas slavas uzplaukums, gan noriets, kā arī personiskās dzīves traģēdija… Un, protams, skanēs Piafas dziesmas! Šī izrāde taps kā veltījums māksliniecei, jo tieši šogad aprit 50 gadi, kopš viņas aiziešanas mūžībā…

Iestudējumā piedalīsies arī Everita Pjata, Ilze Būde, Kaspars Gods, Edgars Pujāts, Mārtiņš Kalita, Viktors Ellers, Gatis Maliks, Sandis Pēcis, Kaspars Kārkliņš un Normunds Kalniņš.

Režisore radošajā grupā aicinājusi arī Kārli Auzānu, kurš iestudējumam veidojis muzikālo noformējumu, scenogrāfu Mārtiņu Vilkārsi, kostīmu mākslinieci Jolantu Rimkuti (Lietuva), horeogrāfi Lieni Gravu, kā arī gaismu mākslinieku Mārtiņu Feldmani. Radošajā procesā iesaistītas arī franču valodas speciāliste Inga Bliska un vokālā pedagoģe Ieva Dreimane, kuras palīdz A. Jēkabsonei apgūt franču valodas izrunu, kā arī E. Piafas savdabīgo dziedāšanas stilu.

Iestudējums pirmizrādi piedzīvos 13. septembrī.

Foto: Izrāde „Piafa”. Foto (c) Oļegs Zernovs

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV