Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Latvijas ekspozīcija Venēcijas mākslas biennālē raisa divkārt lielāku interesi nekā plānots

Easyget.lv, 27.08.2013. 11:40

Latvijas paviljona 55. Starptautiskajā Venēcijas mākslas biennālē apmeklētāju skaits pārsniedzis 100 000 cilvēku
Latvijas ekspozīcija Venēcijas mākslas biennālē raisa divkārt lielāku interesi nekā plānots

kim? Laikmetīgās mākslas centra organizēto Latvijas paviljonu, kas Starptautiskajā mākslas biennālē Venēcijā Arsenāla teritorijā tika atklāts 31.maijā, apmeklējuši un turpina apmeklēt liels skaits mākslas un kultūras cienītāju, kultūrtūristu, kā arī nozares profesionāļu no visas pasaules. Aizvadītajā nedēļas nogalē tika sasniegta 100 000. apmeklētāja atzīme, divkārt pārsniedzot plānoto apmeklētāju skaitu, ziņo kim? Laikmetīgās mākslas centrs.

Paralēli neviltotai apmeklētāju sajūsmai, Latvijas paviljons izpelnījies pastiprinātu ārzemju mediju interesi, kas uz to atsaucas savos biennāles apskatos un min izvērstās Venēcijas biennāles recenzijās. Starptautiskais mākslas ziņu portāls Blouin Artinfo iekļāvis Latvijas paviljonu „North by Northest” to piecu nacionālo paviljonu topa sarakstā, kurus Venēcijas biennāles apmeklētājiem Arsenāla teritorijā nevajadzētu laist garām.

55. starptautiskajā Venēcijas mākslas izstādē Latviju pārstāv mākslinieki Kaspars Podnieks un Krišs Salmanis. Latvijas paviljonu „North by Northeast” (Ziemeļi - Ziemeļaustrumi) organizē kim? Laikmetīgās mākslas centrs sadarbībā ar Ņujorkas mākslas telpu Art in General. Projekta kuratoru komandu veido Ņujorkas mākslas telpas Art in General vadītāja Ena Bārlova, kuratore Kortnija Fina un mākslas vēsturniece Alise Tīfentāle.

Ekspozīcijā ar nosaukumu „North by Northeast” (Ziemeļi - Ziemeļaustrumi) izstādīti jauni, īpaši Arsenāla telpai veidoti mākslinieku Kaspara Podnieka un Kriša Salmaņa darbi. Atklājot mākslinieka attiecības ar reālo un vienmēr mainīgo cilvēku veidoto pasauli, tostarp iztēlotajām Eiropas robežām un centriem, Podnieks un Salmanis pēta un izgaismo identitātes, nenoteiktības un starpstāvokļu jēdzienus.

Venēcijas biennāle apskatāma līdz 24.novembrim.

kim? Laikmetīgās mākslas centrs izdevis Paviljona oficiālo katalogu, kuru iespējams iegādāties kim?, Birojnīcā, galerijā Istaba vai Lukabuka. „North by Northeast” katalogs līdzās 55. Venēcijas biennāles katalogam, sekojot interesentu pieprasījumam, pieejams apskatei kim? Laikmetīgās mākslas centra lasītavā.

Vairāk informācijas:

northbynortheast.lv
www.kim.lv
artingeneral.org

Foto: North by Northeast izstādes skats. Foto (c) Valts Kleins

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV