Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Sākusies biļešu tirdzniecība uz festivāla Māksla+Komunikācija koncertiem

Easyget.lv, 27.08.2013. 12:00

Šogad festivāls piedāvā divus īpašus koncertus, kuros tiks akcentētas savstarpējās attiecības starp skaņu, telpu un attēlu – risinot tās no visdažādākajām, radikāli atšķirīgām perspektīvām
Sākusies biļešu tirdzniecība uz festivāla Māksla+Komunikācija koncertiem

Sākusies biļešu iepriekšpārdošana uz 15. starptautiskā jauno mediju kultūras festivāla Māksla+Komunikācija 2013 īpašajiem koncertiem un audiovizuālajām performancēm, kas notiks 11. oktobrī plkst. 21.00 RIXC Mediju telpā un 12. oktobrī plkst. 19.00 Spīķeru koncertzālē, informē informē RIXC biroja pārstāve Agnese Baranova.

11. oktobrī plkst. 21.00 RIXC Mediju telpā – vides radio mūzika īpaši gariem viļņiem “Rund-Funk-Empfangs-Saal”, kurā uzstāsies holandiešu mūziķis Edvīns van der Heide (Edwin van der Heide) un viens no vadošajiem vācu māksliniekiem Jans-Pēters Zontāgs (Jan-Peter E.R. Sonntag).

12. oktobrī plkst. 19.00 festivāls “Māksla+Komunikācija” noslēgsies ar īpaši krāšņām audiovizuālajām peformancēm un elektroniskās mūzikas koncertu Spīķeru koncertzālē. Koncerta programmā būs jaušamas atsauces uz 'vizuālās' mūzikas aizsākumiem avangardiskajos Oskara Fišingera (Oscar Fischenger) video darbos līdz pat mūsdienīgi inovatīviem reālā laikā ģenerētiem datorizētiem divdimensionāliem attēla un skaņas būvēšanas principiem.

Koncerta īpašais viesis – amerikāņu komponists un akordeonists Maikls Senšerijs (Michael Century) savā kompozīcijā “Within and Without” akordeona spēli paspilgtinās ar ritmiski enerģiskām elektroniskās mūzikas pulsācijām. Pazīstamie kanādiešu elektroniskās mūzikas mākslinieki Metjū Bīdermans (Matthew Biederman) un Alens Tibols (Alain Thibault) savā audiovizuālajā performancē “Physical” akcentēs skaņas un attēla fizikalitāti, pievēršoties 'vizuālajai mūzikai'. Savukārt viens no šī brīža aktuālākajiem britu elektroniskās mūzikas pārstāvjiem Teo Burts (Theo Burt) savā 'dzīvajā' performancē “Tiling Sessions” ģenerēs divdimensionālus telpiskus skaņu un krāsu algoritmus, kas no lēna audiovizuāla ritma pāriet impulsīvā progresijā. Pavisam citādu – poētiski intuitīvu skanējumu piedāvās itāļu / šveiciešu skaņu mākslinieks Luka Forkuči (Luca Forcucci), kurš savos darbos bieži sapludina dzeju, deju, arhitektūru un neirozinātni. Koncertā mākslinieks atskaņos vienu no saviem jaunākajiem darbiem “Fog Horns”. Koncertā piedalīsies arī citi pazīstami un tikpat interesanti mūziķi no Latvijas un citām Eiropas valstīm.

No 8. oktobra līdz 17. novembrim Rīgā un Liepājā norisināsies 15. starptautiskais jauno mediju kultūras festivāls “Māksla+Komunikācija 2013”, kas ir vadošais festivāls Baltijas un Ziemeļvalstu reģionā, kas ik gadu aktualizē inovatīvas tēmas un iepazīstina ar mākslas un jauno tehnnoloģiju attīstības nākotnes tendencēm.

Šīgada festivāls notiek sadarbībā ar plaša mēroga starptautisku konferenci “Media Art Histories 2013: RENEW”, kas no 8. līdz 11. oktobrim notiks Rīgas Ekonomikas augstskolā.

Biļetes uz “Māksla+Komunikācija 2013” festivāla koncertiem ir nopērkamas Biļešu Paradīzes tirdzniecības vietās un internetā www.bilesuparadize.lv. Biļešu cenas: uz 11. oktobra koncertu “Rund-Funk-Empfangs-Saal” RIXC Mediju telpā Ls 5, studentiem, skolēniem un pensionāriem – Ls 2,50; uz audiovizuālajām peformancēm un elektroniskās mūzikas koncertu Spīķeru koncertzālē Ls 7, studentiem, skolēniem un pensionāriem – Ls 3,50. Biļetes varēs iegādāties arī pirms koncertiem (vietu skaits ierobežots).

Koncertu norises vietu adreses:

  • RIXC Mediju telpa, 11. Novembra krastmala 35 (ieeja no Minsterejas ielas), Rīga
  • Spīķeru koncertzāle, Maskavas iela 4/1, Rīga

Vairāk par festivāla citiem notikumiem: http://festival.rixc.lv

Foto: Matthiew Biederman un Alain Thibault “Physical”. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV