Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

“Teātris.zip” otro sezonu uzsāk ar izrādes „Vārnu ielas republika” tiešraidi no Dailes teātra

Easyget.lv, 27.08.2013. 13:47

Šosezon izrāžu ciklu atklās režisores Lauras Grozas-Ķiberes godalgotās izrādes „Vārnu ielas republika” tiešraide no Dailes teātra 1. septembrī
“Teātris.zip” otro sezonu uzsāk ar izrādes „Vārnu ielas republika” tiešraidi no Dailes teātra

Pateicoties Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstam, Latvijas Televīzijai jau otro sezonu projektā „Teātris.zip” ir iespēja piedāvāt skatītājiem izcilas Latvijas teātra izrādes. Šosezon izrāžu cikls iesāksies ar īpašu dāvanu bērniem un viņu vecākiem - režisores Lauras Grozas-Ķiberes godalgotās izrādes „Vārnu ielas republika” tiešraidi no Dailes teātra 1. septembrī pulksten 18.15, kad būs iespēja ne tikai noskatīties iestudējumu, bet arī ielūkoties teātra aizkulisēs un pasākuma „Nosvini skolas sākumu Vārnu ielas republikā!” norisēs.

Dramaturga Laura Gundara pēc Jāņa Grīziņa leģendārā romāna „Vārnu ielas republika” motīviem veidoto izrādi projekts „Teātris.zip” piedāvās kā īpašu pārsteigumu, iesākot jauno mācību gadu. „Vārnu ielas republikas” tēlos iejutīsies aktieri Lauris Subatnieks (Lūrihs), Kristīne Nevarauska (Mīce), Intars Rešetins (Jāneks), Aldis Siliņš (Peksis), Artūrs Dīcis (Osis), Dainis Grūbe (Kārlēns), Gints Grāvelis (Lips Tulians), Lauris Dzelzītis (Lielā Šprote) un citi. Iestudējums saņēmis „Spēlmaņu nakts” 2010/2011 balvu kā Gada izrādei bērniem vai jauniešiem, kā arī nominēts laikraksta "Diena" gada balvai kultūrā.

Sākot no 1. septembra, projektā „Teātris.zip” plānots rādīt 30 izrādes. LTV1 demonstrēs ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu veidotos ierakstus - Dailes teātra iestudējumu "Marija Stjuarte", Jaunā Rīgas teātra godalgoto izrādi "Zilā kalna Marta”, kā arī leģendāro Tenesija Viljamsa "Ilgu tramvaju " ar Antru Liedskalniņu titullomā un citas izrādes. Sezonas laikā paredzēts ierakstīt 19 izrādes no Latvijas teātru aktuālā repertuāra.

Valsts sabiedrība ar ierobežotu atbildību „Latvijas Televīzija” ir moderns medijs, kas atspoguļo sabiedrības intereses televīzijas kanālos LTV1 un LTV7 (internetā – www.ltv.lv un www.lsm.lv). VSIA LTV skatītājiem Latvijā un ārpus tās robežām piedāvā operatīvu, objektīvu informāciju par sabiedriskajiem procesiem Latvijā, Baltijā un pasaulē. Sabiedriskās raidorganizācijas darbību uzrauga Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP). Pašreiz uzņēmums nodrošina vairāk nekā 450 darbavietas.
Latvijas Televīzija ir pirmā televīzija Baltijā. LTV (tolaik - Rīgas televīzijas studijas) pirmā pārraide notika 1954. gada 6. novembrī.

2010. gadā mecenāti Boriss un Ināra Teterevi nodibināja ģimenes labdarības fondu „Borisa un Ināras Teterevu fonds”, lai atbalstītu izcilas un sabiedrībai noderīgas iniciatīvas un veicinātu kultūras, mākslas un izglītības attīstību Latvijā. Saskaņā ar fonda sociālās atbildības konceptu būtiski ir rīkoties racionāli un atbildīgi, lai veicinātu augstāku dzīves līmeni un iniciētu plašas un jēgpilnas pārmaiņas sabiedrībā. Fonds sadarbojas un atbalsta cilvēkus, ieceres un pasākumus, kas atbilst šim konceptam. 2012. gadā fonds atbalstījis 150 dažādu iniciatīvu visā Latvijā. 2011. gadā Borisam un Inārai Tetereviem piešķirts Triju Zvaigžņu ordenis, bet pēc gada abi mecenāti atzīti par Gada rīdziniekiem.

Foto: Izrāde „Vārnu ielas republika”. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV