Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Unikāli materiāli par noslēpumaino Tibetu - LTV1

Easyget.lv, 28.08.2013. 15:16

Saistībā ar Tibetas budistu garīgā līdera Dalailamas viesošanos Latvijā, otrdien, 10. septembrī, pulksten 21.45, LTV1 dāvās ekskluzīvu iespēju ielūkoties unikālos materiālos godalgotajā dokumentālajā filmā „Tibeta: sniega lauvas kliedziens” (Tibet: Cry of the Snow Lion, ASV, 2012). Filma sniedz līdz šim pilnīgāko un daudzveidīgāko skatījumu uz ilgus gadus svešinieku acīm slēpto Tibetu.
Unikāli materiāli par noslēpumaino Tibetu - LTV1

No 8. līdz 11. septembrim, kad Tibetas budistu garīgais līderis viesosies Latvijā, sniedzot publisku lekciju, Latvijas Televīzija šo notikumu uzsvērs ar dokumentālās filmas „Tibeta: sniega lauvas kliedziens” televīzijas pirmizrādi, kā arī sižetu par Tibetu ārpolitikas raidījumā „Pasaules telpa” 10. septembrī, pulksten 21.15.

„Dalailamas vizīte Latvijā ir īpašs notikums, kam pievērsta plaša mediju uzmanība. Latvijas Televīzijas (LTV) kā sabiedriskā medija uzdevums ir atspoguļot būtiskāko un interesantāko, kas aktuāls sabiedrībā,” komentē LTV valdes loceklis, Programmu attīstības vadītājs Sergejs Ņesterovs.

Dokumentālā filma „Tibeta: sniega lauvas kliedziens” veidota, izmantojot unikālus materiālus no deviņiem ceļojumiem uz Tibetu, Indiju un Nepālu. No īpašiem rituāliem nomaļos klosteros līdz kareivju zirgu skriešanās sacensībām, no graustu rajoniem svētajā Lhasas pilsētā līdz majestātiskajām Himalaju virsotnēm, no krāšņā kultūras mantojuma līdz nesenās vēstures tumšo noslēpumu atmaskošanai – dokumentālā filma piedāvā neredzēti krāšņu un tēlainu skatījumu uz noslēpumaino vietu, kur cilvēki, spītējot okupācijai, uzskata, ka brīvība ir iespējama - gan katra personiskā, gan arī valstisk brīvība.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV