Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Seno ugunskuru naktī Jūrmalas ugunskurs tiks iedegts Kauguru pludmalē

Easyget.lv, 28.08.2013. 15:36

Starptautiskajā Seno ugunskuru naktī sestdien, 31.augustā, saulrieta laikā ap plkst. 21.30 Kauguru pludmalē, Kaugurciema ielas galā (pretī kafejnīcai "Kūriņš"), tiks iedegts Jūrmalas ugunskurs.

Ikviens ir aicināts pievienoties, lai kopā ar latviešu tradīciju kopu "Skance", folkloras kopu "Mare" un vīru kori "Burinieks" ar dziesmām un rotaļām aizdegtu ugunskuru un, atgādinot par mūsu vēsturi un kultūras mantojumu, godinātu uguni un jūru.

Piedaloties Seno ugunskuru naktī, jūrmalnieki simboliski pievienosies ugunskuru ķēdei Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Vācijas, Dānijas, Somijas un Zviedrijas ūdeņu piekrastēs, tādējādi apliecinot piejūras tautu vienotību.

Seno ugunskuru nakts tradīcija iedibināta 1992. gadā Somijas pilsētā Turku, un tā drīz vien guva lielu atsaucību arī Igaunijā, Zviedrijā, Vācijā, Polijā un citās Baltijas jūras valstīs. Latvijā šī akcija tiek rīkota jau vairāk nekā desmit gadu. Jūrmalas pilsēta tradicionāli piedalās šajā akcijā un arī šogad ir atsaukusies nodibinājuma "Rīga 2014" aicinājumam ikvienam Latvijas iedzīvotājam pievienoties šai akcijai.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV