Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Vjetnamiešu mākslinieks ar komiksa palīdzību popularizē eposu „Lāčplēsis”

Easyget.lv, 28.08.2013. 15:45

Top komiksa „Lāčplēša Hronika” trešā daļa
Vjetnamiešu mākslinieks ar komiksa palīdzību popularizē eposu „Lāčplēsis”

Vēl tikai nepilnu nedēļu, līdz 31. augusta pusnaktij, ikvienam interesantam ir iespēja atbalstīt vjetnamiešu mākslinieku Kao Vietu Ngujenu, kurš piedalās labdarības projekta LabieDarbi.lv ikmēneša balsojuma konkursā un cīnās par galveno balvu – Ls 1500 lielu atbalstu no SMScredit.lv, kas ļautu viņam turpināt iesākto darbu pie eposa „Lāčplēsis” popularizēšanas.

Vjetnamiešu izcelsmes mākslinieks Kao Viets Ngujens Andreja Pumpura eposu „Lāčplēšis” iepazina studiju laikā Latvijā. Eposa sižets un vēsturiskā noskaņo tik ļoti iedvesmoja jauno mākslinieku, ka viņš nolēma varoņstāstu iedzīvināt komiksā, cerot, ka tas liks ne tikai katram latvietim vēlreiz paskatīties un novērtēt šo unikālo literāro darbu, bet īpaši uzrunās jauno paaudzi. Līdz šim māksliniekam izdevies izdot jau divas komiksa „Lāčplēša Hronika” daļas, un arī trešā daļa jau ir tapšanas stadijā.

Lai popularizētu komiksu kultūru, kā arī pastāstītu par savu unikālo veikumu, Kao vēlas veidot izstādi, kurā būtu apskatāmi viņa jaunākie komiksa „Lāčplēša Hronika” zīmējumi, kā arī dažādu citu valstu komiski. Ar šo izstādi plānots apmeklēt arī vairākas Rīgas skolas. Bet, tā kā vjetnamiešu maksliniekam nav nepieciešamo līzdekļu šādas izstādes izveidei, viņš ar savu projekta pieteikumu vērsās pie labdarības projekta LabieDarbi.lv un, veiksmīgi izturot pirmo atlases kārtu, šobrīd piedalās publiskajā interneta balsojumā, kurā ikviens interesents, atbalstot ar savu balsi, var palīdzēt Kao nokļūt tuvāk viņa mērķim (sīkāk: http://www.labiedarbi.lv/lv/balso_par_projektu/).

Balsošana par projektiem ir bez maksas, un tieši balsojuma aktivitāte nosaka to, kuri projekti, iekļaujoties ikmēneša finansējuma fondā, saņems atbalstu savu ideju realizācijai. Ikviens interesents par sev tīkamāko projektu var nobalsot trīs dažādās platformās – mājaslapā www.LabieDarbi.lv, kā arī balsošanas platformās portālos Draugiem.lv (draugiem.lv/special/labiedarbi/) un Inbox.lv (inbox.labiedarbi.lv).

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV