Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Ņujorkā tiks uzvesta filmas “Amēlija” Brodvejas versija

Easyget.lv, 29.08.2013. 09:40

Sekojot vairākiem veiksmīgiem piemēriem, kad kinolentes tiek adaptētas Brodvejas teātra skatuvēm, tagad kārta pienākusi 2001.gada filmai “Amēlija” (“Amelie”), informē izdevums “Variety”.
Ņujorkā tiks uzvesta filmas “Amēlija” Brodvejas versija

Režisora Žana Pjēra Ženē filma kļuvusi par vienu no šī gadsimta kulta filmām, kā arī padarīja titullomas atveidotāju Odriju Totū par pasaules mēroga zvaigzni. Filma ir sirsnīgs un oriģināls stāsts par apburošo viesmīli Amēliju, kā arī tā ir atzīšanās mīlestībā Parīzei. Savukārt kinolentes mūzika tiek ierindota dažādos filmu skaņu celiņu topos. “Amēlija” tika nominēta piecām ASV Kinoakadēmijas godalgām, kā arī saņēmusi vairākus desmitus citu godalgu, bet tās kases ieņēmumi sasniedz 174 miljonus ASV dolāru.

Filmas skatuves versijā netiks izmantota komponista Jana Tīrsena (Yann Tiersen) mūzika, jo speciāli šim projektam piesaistīts jauns mākslinieks, proti, Bruklinas grupas “Hem” līderis Dens Messe. Lai arī tieši mūzika bija viens no filmas veiksmes stāsta pamatiem, Brodvejas mūziklam komponists radīs pavisam citus skaņdarbus, un pirmos darba augļus viņš plāno atrādīt jau šoruden. “Amēlijas” skatuves versiju viedos scenāristi Kregs Lukass un Neitans Taisens.

Pati “Amēlija”, franču kinodīva Odrija Totū, pēc šīs lomas ir filmējusies virknē spilgtu projektu, no kuriem jaunākais, režisora Mišela Gondrī filma “Dienu putas”, uz Latvijas ekrāniem iznāk 30.augustā.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV