Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

LTV dokumentālās filmas – par kaitīgo ietekmi patēriņa laikmetā

Easyget.lv, 29.08.2013. 13:13

LTV1 dokumentālajās filmās otrdienu vakaros pētīs halogēnspuldžu un alumīnija ikdienas lietošanas kaitīgumu, bet LTV7 ceturtdienās – patiesību par pārtikas un dabas resursu industriju, kā arī piedāvās filmu par kādu sabiedrībā reti apspriestu tēmu.

Latvijas Televīzija mudina skatītājus būt informētiem, zinošiem un atbildīgiem par savām izvēlēm patēriņa laikmetā, tāpēc septembrī LTV programmās iekļautas aktuālas, nozīmīgas un starptautisku ievērību izpelnījušās dokumentālās filmas, kas aicina pievērst uzmanību patērēšanas paradumiem un vides aizsardzībai.

Otrdien, 3. septembrī, pulksten 21.15 LTV1 demonstrēs dokumentālo filmu „Spuldzīšu drāma” - pētījumu par to, cik diskutabli ir ieguvumi no Eiropas Savienības lēmuma līdz 2016. gadam aizstāt kvēldiega spuldzes ar energoekonomiskajām halogēnspuldzēm. Šī izvēle tika sveikta kā liels solis ražošanā, biznesā, politikā un dabas aizsardzībā, neveltot uzmanību iebildēm par to kaitīgumu veselībai – to, ko videi un cilvēkiem nodara spuldzēs esošais ārkārtīgi indīgais dzīvsudrabs.

Dokumentālā izmeklēšana LTV1 otrdienu vakaros turpināsies ar filmu „Alumīnija laikmets” 10. septembrī, pulksten 21.15. Filmā atklāsies mazzināmi fakti par metālu, kas mūsdienās tiek izmantots ik uz soļa ikdienā, bet patiesībā ir ļoti bīstams. Jaunākie pētījumi liecina, ka tā lietošana ievērojami palielina risku saslimt ar pārtikas alerģijām, vēzi un Alcheimera slimību.

LTV7 ceturtdien, 5. septembrī, pulksten 20.45 - dokumentāls pētījums „Pārtikas planēta” par mūsu ēšanas paradumiem, kas ietekmē ne tikai veselību, bet arī visas planētas nākotni. Iespējams, pietiktu tikai izvēlēties citu ēdienu, un daudzas mūsdienu pasaulē aktuālas problēmas – slimības, ekoloģiskās katastrofas, pat globālā sasilšana – būtu uzveicamas!

Ceturtdienu vakaros, 12. un 19. septembrī, pulksten 20.45 LTV7 demonstrēs filmas „Naftas vads” un „Patiesība par vēja ģeneratoriem”, kurās atklāsies, cik postoša vienkāršajiem cilvēkiem un viņu ierastajam dzīvesveidam var izrādīties interešu sadursme ar pasaulē ietekmīgākajiem uzņēmumiem par viņiem pieejamajiem dabas resursiem.

Savukārt ceturtdien, 26. septembrī, pulksten 20.45 LTV7 piedāvās filmu par tēmu, ko mūsdienu sabiedrībā nav pieņemts apspriest, kaut tā ir būtiska katra cilvēka dzīves sastāvdaļa – „Tualete. Neizstāstītā vēsture”.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV