Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Godinās kinorežisoru Sergeju Eizenšteinu

Easyget.lv, 29.08.2013. 14:25

Rakstniecības un mūzikas muzejā trešdien, 4. septembrī, plkst. 19:00 notiks kinorežisoram Sergejam Eizenšteinam un viņa Rīgā atstātajam mantojumam veltīts pasākums „Meklējot Eizenšteinu”, informē muzeja pārstāve Maija Treile.
Godinās kinorežisoru Sergeju Eizenšteinu

Sergejs Eizenšteins, kurš savu bērnību pavadījis Rīgā, ir viens no nozīmīgākajiem 20. gs. kinorežisoriem un viens no pasaulē slavenākajiem rīdziniekiem. RMM krājumā glabājas unikāla kolekcija – Sergeja Eizenšteina agrīnie (8 – 17 gadu vecumā tapušie) darbi. Skicēs atklāti mākslinieka novērojumi, pārdomas, zīmētas dekorācijas, izdomātu vai reālu lugu ainas, kā arī kinofilmu ieceres. Jau agrīnajos darbos var atpazīt Eizenšteina māksliniecisko rokrakstu ar enerģisku, uz priekšu traucošu līniju, kas rada kustības ilūziju un neatkārtojamu ritmu.

Pasākumā notiks Lindas Ģībietes īsfilmas pirmizrāde. Režisore arī stāstīs par savu interpretāciju, kuras pamatā Sergeja Eizenšteina zīmējumi no RMM krājuma. Savukārt fragmentus no Dāvja Sīmaņa topošās filmas „Escaping Riga”, kas veltīta Sergejam Eizenšteinam, rādīs un komentēs filmas producents un aktieris Gints Grūbe.

Pasākuma laikā nelielā ekspresizstādē būs apskatāmi arī vairāki Sergeja Eizenšteina zīmējumu oriģināli.

Ieejas maksa – Ls 1,50; pensionāriem, studentiem un skolēniem – Ls 1 (cenā iekļauts izstāžu apmeklējums). Vietu skaits ierobežots. Papildu informācija: www.rmm.lv

Foto: Sergejs Eizenšteins pie Strādnieku teātra afišas. Maskava, 1923. gada maijs. Fotogrāfs nezināms. Foto no RMM krājuma.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV