Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Baltajā naktī Survival kit 5 atvērs durvis uz metafizisko mākslas pasauli

Easyget.lv, 30.08.2013. 10:48

Baltajā naktī starptautiskā laikmetīgās festivāla „Survival kit 5” mākslinieki un mūziķi prezentēs darbus, kas veidoti, īpaši pievēršoties šī gada tēmas „Atver durvis” mākslinieciskajai izpētei.
Baltajā naktī Survival kit 5 atvērs durvis uz metafizisko mākslas pasauli

7. septembrī no 12.00 rītā līdz 00.00 naktī Lāčplēša ielā 60 festivāls „Survival kit 5” aicina kopīgi paplašināt kolektīvo atmiņu līdz šim neatklātiem radošiem apvāršņiem, piedaloties spēlē „Absurda epizode no reevolūcijas”, baudot „Fastwurms” (CA) koncertperformanci un psihedēlisku ceļojumu mūzikā „The Smoking Caterpillars” izpildījumā, avangarda sintīpopu, ko radīs super-apvienība „Dr. Klisicka laboratorija”, kā arī ASV mākslinieku „The Yes Men” piedāvāto patiesību filmā „Dow Does the Right Thing” u.c., informē Laikmetīgās mākslas centra pārstāve Elza Lāma.

  • 12.00 - „Baltās nakts” programmu ar video instalāciju „Dow Does the Right Thing” iesāks ASV aktīvistu apvienība „The Yes Men”, kas pierādīs, kā tūlītēja un provocējoša rīcība izraisa pozitīvas izmaiņas sabiedrībā.
  • 12.00 - izglītojoša lekcija un stensilu darbnīca „Grafisko kodu lauka pētījums Latvijas urbānajā vidē”, izmantojot vēsturisko perspektīvu, kompozicionālo analīzi un dzimtes studijas. Fakti un iespējamie risinājumi situācijas uzlabošanai”. Lektores Ingrīdas Pičukānes (mag.art.) lekcija vērsīs skatu kā uz situācijas izpēti, tā arī revolūcijas iespēju, kas vērsta uz patriarhāta vājināšanu.
  • 13.30 – Rīgas Starptautiskā īsfilmu festivāla „2ANNAS” filmu programma „Marginalitāte un revolūcija īsformātā”, kurā apvienoti darbi, kas atspoguļo ar lēno revolūciju asociējamus notikumus dokumentālā veidā, kā arī darbi, kas ir precīzs portrets mūsdienu sabiedrības domāšanas veida un interešu fokusa maiņai. Pirms katra video darba Anna Veilande Kustikova, kustīgā attēla mākslas pētniece, kuratore un lektore, sniegs īsu komentāru.
  • 16.00 - mākslinieku apvienības „FASTWURMS” (CA) performance un darbu skate. Mākslinieki rada, izmanto un jauc pilnu spektru visdažādāko elementu, sākot ar speciāliem tērpiem, ceremonijām, raganu rituāliem, kolāžām, instalāciju, kaķiem, deju mūziku un lētu video, lai parādītu citā gaismā dažādus sabiedrībā ierastus tabu, kas joprojām pastāv ap seksualitāti, iekāri, kosmoloģiju, dabu, spēku un okultajām praksēm.
  • 18.30 – Ramonas Bušas-Virtmanes un Vladislava Saveļjeva spēle „Absurda epizode no reevolūcijas”, kas „ir speciāli priekš piektā Survival Kit festivāla radīta lomu spēle ar mērķi, lai katrs festivāla apmeklētājs uz savas ādas varētu izjust revolūcijas eksotisko garšu, kļūstot par nozīmīgu revolūciju veidojošo elementu”. Spēle ir mākslas darbs, kuru var izspēlēt, piedzīvot, iejūtoties abstraktā, absurdā revolucionārajā realitātē. Līdzīgi katrai spēlei arī šai ir savi noteikumi, lomas un scenārijs. Dalībniekiem tiek piedāvāts veidot revolucionāro ideoloģiju, lasīt deklamācijas, paust viedokli, utt. Protams – viss nav tik vienkārši. Spēlei iepriekš jāpiesakās, rakstot e-pastu uz ramona.b.virtmane@gmail.com.
  • 19.00 - ansambļa „The Smoking Caterpillars” (LV) ilgstoša skaņu mākslas improvizācija. Vokāli instrumentālās, psihedēliskās mūzikas grupa veido harmoniskus, nepārtrauktus un plūstošus zīmējumus, kuru veidotā kopskaņa sajauc mūsdienu ierasto skaņu kārtību un tuvina to atonālajai mūzikai.
  • 20.00 - mākslinieces Ninas Kurtelas (DE/HR) radošās darbības prezentācija „Ilgstamības pārpalikumi”. Māksliniece stāstīs par savu izpētes projektu „Leftovers of Endurance”, kura ietvaros viņa kopā ar citiem pētniekiem un dažādu nozaru pārstāvjiem apkopo, arhivē un rīko diskusijas par dažādiem ar ilgstošu performanci („durational performance) saistītiem jautājumiem.
  • 22.00 – radošās struktūras „Dr. Klisicka Laboratorija” (LV) noslēguma koncerts un performance. „Dr. Klisicka Laboratorja” nodarbojas ar cilvēka esamības, dzīvības un nāves pētījumiem savā laboratorijā-observatorijā Pokaiņu mežā. Darbojošās personas – laboranti iepriekš darbojušies tādās mūzikas apvienībās kā PK-25 un Kailā patiesība.

Visi „Survival kit 5” „Baltās nakts” notikumi ir bez maksas. Atrašanās vieta: Lāčplēša iela 60, Rīga.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV