Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Latvijas kinoteātros četri jaunumi

Easyget.lv, 30.08.2013. 11:56

Šonedēļ uz kino ekrāniem Latvijā iznāk dokumentāla muzikālā filma "One Direction: Tie esam mēs", asa sižeta filma, komēdija, detektīvfilma "2 stobri", romantiska drāma ar fantāzijas elementiem "Dienu putas" un zinātniskā fantastikas filma "Kosmonauts".
Latvijas kinoteātros četri jaunumi

One Direction: Tie esam mēs/ One Direction: This is Us (2013)

Filma atspoguļo Lielbritānijas puišu grupas "One Direction" gaitas gada garumā, kamēr viņi atrodas pasaules koncertturnejā. Puiši, kuri līdz šova X-faktors finālam bija parasti pusaudži, nu iemantojuši pasaules slavu.

Dziesmas, uzstāšanās, intervijas, aizkulišu dzīve un nerimstoša fanu sajūsma!

2 stobri/ 2 Guns

Oscar® balvas ieguvējs Denzels Vašingtons un Marks Vālbergs ir divu konkurējošu drošības dienestu pārstāvji, kuri spiesti strādāt kopā, nezinot ka arī otrs ir aģents.

Kopīgi iefiltrējušies narkokarteļa sindikātā, lai vāktu pierādījumus, viņi viens otram neuzticas. Taču tikai līdz brīdim, kad abi nolaupa bandai piederošus 50 miljonus dolāru. Kad uz pēdām ir meksikāņu mafija, jāsamierinās ar tādiem draugiem, kādi pieejami.

Režisors: Baltasar Kormákur. Lomās: Denzel Washington, Mark Wahlberg, Paula Patton.

Dienu putas/ L'écume des jours 

Kolēns (Romēns Dirī) ir pārticis jauneklis, kurš sava prieka pēc izgudrojis pianokteili - klavieres, kas jauc kokteiļus. Tomēr vairāk par visu Kolēns ilgojas iemīlēties. Viņa pavārs Nikolā un labākais draugs Šiks iepazīstina viņu ar Kloē (Odrija Totū). Kolēna un Kloē neticami skaistais mīlasstāsts norisinās fantastiskā pasaulē, kurā mīlētāji lidinās rozā mākonītī un laulājas sirreālā zemūdens ceremonijā. Drīz pēc kāzām Kloē piemeklē savāda kaite - viņai plaušās aug ūdensroze. Ar slimību var cīnīties, atrodoties citu puķu ielenkumā, tādēļ Kolēns visu naudu iztērē arvien jaunos ziedu klēpjos. Jaunais vīrs gatavs spert izmisuma soli, lai glābtu mīļotās dzīvību.

„Dienu putas" ir franču rakstnieka Borisa Viana pasaulslavenā romāna burvīga kino vizualizācija, kuru režisējis „Oskara" laureāts Mišels Gondrī („Gaišo atmiņu mūžīgais starojums", „Sapņu zinātne").

Kosmonauts/ The Cosmonaut

Lidojums uz Mēnesi, kurš visiem likās par pašu neiespējamāko sapni, kļūst par īstu traģēdiju cilvēkam. Dodoties kosmosā kā uzvarētājs, kā izredzētais, Andrejs nonāk pasaulē, kur laiks posta visu materiālo par spīti garam, kuru nav iespējams izspostīt. Ja Jūs neaizrauj parastais, ja Jūs esat spējīgi redzēt visu sīkas detaļās, tad šis kosmoss ir priekš Jums. Šī filma ir par pasaulē neredzētiem faktiem - spāņu režisora redzējums par Padomju kosmonauta lidojumu uz Mēnesi, juteklisku atskārsmi, centienu, pretrunam, uz atklājumiem un tā mīlestības romantiku, kas aizlido un neatgriežas un tas, kas palika.

Šis stāsts ir izveidots uz reālas padomju savienības 1967 gada lunāras programmas. Starp kosmosu un zemi izveidojās sarežģīts mīlestību trijstūris. Viņš ar viņu sarunājas , bet viņa var tikai pieņemt signālus, bet nekad nevares atbildēt.

Spāņu režisors Nikolas Alkala, par savu skolotāju Nikolas uzskata Andreju Tarkovski, tādēļ "Kosmonauts" elpo ar "Solarisa” tradīciju. Filma demonstrēta četros festivālos: Louisiana International Film Festival, Imagine Science Film Festival(Quito), Cinema at the Edge Festival(LA), New York Film Festival. Filmas mūziku ir uzrakstījis Tarkovska iemīļotais komponists - Eduards Artemjevs.

Foto: Kadrs no filmas "Dienu putas". Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV