Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Topošo kultūras centru dēvēs par Vidzemes koncertzāli "Cēsis"

Easyget.lv, 30.08.2013. 16:41

Daudzfunkcionālajam centram „Vidzemes mūzikas un kultūras centrs” piešķirts nosaukums Vidzemes koncertzāle „Cēsis”.

Nosaukums atspoguļos koncertzāles piederību Vidzemes reģionam un Cēsīm, kā arī apliecinās to, ka tā ir koncertzāle, kuras būvniecību līdzfinansējusi valsts no Eiropas reģionālā attīstības fonda aktivitātes ”Daudzfunkcionālās un reģionālās nozīmes daudzfunkcionālu centru izveide”.

Nosaukums izraudzīts no vairākiem iespējamajiem variantiem. Arī iedzīvotāji iepriekš pašvaldībai bija iesnieguši savas idejas, kuru vidū bijuši tādi nosaukumi kā "Melnais gulbis", "Vidzemes pērle", "Vendene", „ViVendi” un daudzi citi.

Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs pastāstīja, ka būtiskākais šajā jautājumā bijis deputātiem vienoties, vai nosaukumam jābūt avangardiskam vai tomēr pragmatiskākam.

Neatkarīgi no nosaukuma koncertzāle tautās tik un tā tiks dēvēta par Cēsu koncertzāli vai Vidzemes koncertzāli, tādēļ spilgtāks nosaukums, visticamāk, neko nemainītu, stāstīja Rozenbergs.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV