Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Baltā nakts Miera ielā

Easyget.lv, 02.09.2013. 12:33

Mūsdienu kultūras foruma „Baltā nakts” ietvaros 7. septembrī radošais kvartāls „Miera ielas Republika” aicina ikvienu apmeklētāju vērt dažādu radošo iestāžu durvis, lai iepazītos ar daudzveidīgu kultūras un mākslas programmu.
Baltā nakts Miera ielā

Iesildīšanās „Baltās nakts” notikumiem Miera ielā sāksies jau ap 15.00, kad durvis vērs dažādas radošās darbnīcas bērniem. Veikalā „Mans dārzs” būs iespēja izgatavot papīra rozes, dāvanu kārbiņas, kā arī losjonu no dabīgām izejvielām. Savukārt pie stikla mākslinieces Martas Ģibietes brīnišķīgo stiklu darbnīcā varēs izmēģināt roku stikla mozaīku likšanā. Veikals „M50” sadarbībā ar izdevniecību „Liels un Mazs” piedāvās ģimenēm „BikiBuku nozīmīšu darbnīcu bērniem”. Visas darbnīcas būs atvērtas līdz 19.00.

Bērnu programmas noslēgumā plkst.19.30 vecāki un bērni ir aicināti pievienoties ekskursijai pa Miera ielu. Paredzēti interesanti fakti par Miera ielu, viktorīnas un pārsteigumi. Tikšanās Miera un Brīvības ielu krustojumā pie zaļā laukumiņa plkst. 19.30. Vēlams ņemt līdzi kabatas lukturīšus.

Šogad Miera ielas vienojošais elements būs jauno mākslinieku Mētras Saberovas, Alvīnes Bautras un Anša Rozentāla „pop-up” gleznu izstāde „Kas lācītim vēdērā?”, kas tikai vienu nakti būs apskatāma dažādos Miera ielas skatlogos. Izstādes ideja ir atgādināt cilvēkiem par mākslas eksistenci ārpus muzejiem un galerijām, nesaistot to ar ielas mākslu un graffiti. Pašu mākslinieku darbošanos varēs vērot pie fabrikas “Laima”, kur laika posmā no 23.00 līdz 01.00 naktī viņi gleznos lielformāta triptihu “Bombonga”, smeļot idejas no “Laimas” šokolādes, vēstures un mīlestības.

Radoši izpausties varēs arī kvartāla apmeklētāji, jo pie “Rīgas Veloservisa” notiks lielās Miera ielas Republikas gleznas veidošana, par daudzveidīgām radošajām darbnīcām rūpēsies kafejnīca “Mierā” un turpat arī norisināsies kopīga filodainas jeb filosofiska rakstura eposa sacerēšana apvienības “Anti-Philein” vadībā.

Tieši pusnaktī Miera ielas 15. nama pagalmā notiks zibakcija “Jāņtārpiņu salidojums”, kur aicināti piedalīties velobraucēji, kas padomājuši par savu braucamrīku redzamību rudens tumšajās stundās, aprīkojot tos ar velo lampiņām. Gaismu spēles iemūžinās fotogrāfs Raitis Zeiferts.

Tiem, kas labprāt iepazīst pilsētu naktī, noderīga varētu būt Agitas Salmiņas vadītā nakts ekskursija pa Miera ielu un Lielajiem kapiem, kas sāksies plkst. 00.30 no Brīvības ielas stūra. Pastaigā pa vienu no Rīgas dzīvīgākajiem kvartāliem varēs pārliecināties, ka interesanti cilvēki šeit mājojuši jau izsenis. Ejot pretējā virzienā no Miera ielas jaunākā gala (funkcionālisma un jūgendstila) līdz tās aizsākumiem Lielajos kapos (neoklasicismas, baroks, historisms), būs iespēja ielūkoties Miera ielas sirdī, baudīt to ar visām maņām – redzi, dzirdi un garšu. Galvenajās lomās: Voldemārs Irbe, Jānis Rapa, Rīgas dzemdību nams, fabrika „Laima”, 11. tramvajs un citi. Apmeklētāji ir aicināti līdzi ņemt kabatas lukturīšus.

Kafejnīca „Taka” aicina apmeklēt pasākumu “Atver durvis audiovizuālam ceļojumam laikā un telpā” ar Dj Bombey, Dj Sellfish un Vj Wickiss piedalīšanos, savukārt „Dad cafe” programmā būs stepa dejas grupas “Soul Tap” priekšnesums, muzikāli pārsteigumi un fotostūrītis ar fotogrāfi Inesi Kalniņu. Pludmales regeja ballīti sola iegriezt sērfa kafejnīca „Spinout”, savukārt klasisku deju cienītājiem Argentīnas tango vakaru sarūpēs kafejnīca „Loja”.

„Baltajā Naktī” piedalīsies arī stikla pārvērtību punkts „Buteljons”, garšvielu veikals „Gefro”, veikals „Yuta”, kā arī grafiķes Elīna Brasliņa, Dārta Stafecka un Katrīna Čemme, kas dažādās Miera ielas kafejnīcās zīmēs apmeklētāju portretus.

Vairāk informācijas www.baltanakts.lv, www.mieriela.lv, https://www.facebook.com/Mieriela.

Mūsdienu kultūras forumu „Baltā nakts” organizē Rīgas dome sadarbībā ar aktīvākajām Latvijas kultūras organizācijām.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV