Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Esplanādē varēs apmeklēt "Dzejas audiodušas"

Easyget.lv, 02.09.2013. 13:06

No 7. līdz 11.septembrim, Dzejas dienu un Baltās nakts ietvaros, radoši informatīvajā telpā "Esplanāde 2014" būs iespējams apmeklēt biedrības "Ascendum" radītās "Dzejas audiodušas" un noklausīties interneta žurnāla "Satori" publicēto dzeju pašu autoru izpildījumā, informē interneta žurnāls "Satori.lv" pārstāve Eva Ikstena-Strapcāne.
Esplanādē varēs apmeklēt "Dzejas audiodušas"

Instalācija "Audiodušas" šovasar bija pieejamas dažādos Latvijas mūzikas un mākslas festivālos, kur, kopā ar citiem biedrības "Ascendum" projektiem "Garā pupa" un "Mans Doms", "Satori" piedāvāja interneta žurnālā publicēto autoru dzeju un prozu. Tā bija iespēja uz mirkli aizbēgt no trokšņaino pasākumu kņadas, uzliekot austiņas un ļaujot, lai kāds nolasa priekšā dzejoli. "Četras Audodušas kabīnes guva tik lielu atsaucību vasaras festivālu apmeklētāju vidū, ka nolēmām tās izvietot arī Rīgā, ierakstot vairāk nekā 20 dzejnieku balsis, lasot savu dzeju", stāsta interneta žurnāla satori.lv projektu vadītāja Eva Ikstena-Strapcāne.

Dzejas dienu laikā 7.-11.septembrī radoši informatīvajā telā "Esplanāde 2014" visās "Audiodušu" kabīnēs būs iespējams dzirdēt "Satori" publicēto dzeju pašu autoru izpildījumā - katrs dzejnieks ir ierunājis vienu savu mīļāko darbu kā veltījumu īpaši šim notikumam. "Dzejnieku vidū ir gan sabiedrībā zināmi autori, piemēram, Amanda Aizpuriete, Aivars Eipurs un Anna Foma, kā arī pavisam jauni dzejnieki, kuri interneta žurnālā "Satori" vēl nesen pieteikuši savas pirmās dzejas publikācijas.

Šajās dienās "Satori" autori būs dzirdami arī radio "SWH" ēterā, kur tie starp dziesmām un raidījumiem sveiks radio klausītājus Dzejas dienās ar nelieliem savu dzejoļu fragmentiem. Radio "SWH" arī nodrošināja iespēju "Satori" autoriem ierakstīt savus dzejoļus Dzejas audiodušām labā kvalitātē.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV