Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Septembra ieskaņas pasākumi un ābolkūkas Totaldobžē

Easyget.lv, 02.09.2013. 15:10

Septembra pirmajā nedēļā mākslas centrs Totaldobže aicina uz pasākumiem visdažādākajām gaumēm.
Septembra ieskaņas pasākumi un ābolkūkas Totaldobžē

Dzejas dienu ieskaņā ceturtdien, 5. septembrī, plkst. 20.30 dzejas un mūzikas mīļotāji tiks gaidīti uz Dzejas un mūzikas kompozīciju „Mūsu dienu skaņu celiņš” – četri spožākie savas paaudzes dzejnieki (A. Auziņa, I. Gaile, K. Vērdiņš, A. Viguls) un grupa Sigma (Jānis Ozoliņš, Kaspars Lastovskis, Uģis Eihvalds), kas Latvijas populārajā mūzikā pratusi radīt noskaņu, kuru daži kultūras korifeji jau pamanījušies nosaukt par „gudrību”, apvienos spēkus dzejiski muzikālā performancē, kas sola neaizmirstamu un pārdomām bagātu vakaru. Ieejas maksa 3.50 LVL.

Piektdien, 6. septembrī, plkst. 21.00 pavisam atšķirīga, bet ne mazāk inteliģenta noskaņa un mūzika – Totaldobže koncertēs eksperimentālās rokmūzikas grupa Barberos (Liverpūle), kas Rīgā piestājuši Lielās Austrumu tūres ietvaros. Tie ir pieci britu puiši, kuri savā daiļradē sakombinējuši visdažādākos žanrus, parādot mūzikas daudzšķautnainību visā tās spožumā. Šajā pašā vakarā iespēju uz mirkli nokļūt citā realitātē papildinās arī Latvijas dub-step pionieris Oyaarss (kopā ar Neļaudis) un psihodēliskā indīroka pārstāvji Pyro Trees no Rīgas. Ieejas maksa pasākumā 3.00 LVL. 

Iespaidīgu pasākumu kopa Baltajā naktī – 7. septembrī laikā no 19.00 līdz 03.00 mākslas centrā notiks dzejas un audiovizuālu performanču pasākums „Urban Poetry/Subatomic Particles”. Vakars sāksies ar tradicionālo Baltās nakts dzejas slamu (balvu uzvarētājam nodrošina Valsts Kultūrkapitāla fonds), un to turpinās jaunu un talantīgu vietējo un ārzemju mākslinieku elektroniskie audiovizuāli oriģināldarbi. Vakara turpinājumā netrūks ne audiovizuālās performances, ne drum’n’bass ritmu, ne elektroniskās oriģinālmūzikas. Totaldobže mākslas centra topošajā koncertzālē būs uzstādīta īpaši šim nolūkam atbilstoša skaņas tehnika. Baltās nakts pasākumus rīko biedrība Metasphere sadarbībā ar biedrību Totaldobže. Atbalsta Rīgas Domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.

Lai saldinātu dzīvi tiem, kurus septembris aizrāvis atpakaļ darba ritmā, nedēļas nogale – 5.–7. septembris mākslas centra virtuvē pasludināta par „Ābolkūku revolūciju”. Tas nozīmē ne vien to, ka gardās ābolkūkas būs pieejamas katru nedēļas nogales dienu, bet arī to, ka daži laimīgie tiks pie tādas par brīvu – ikviens, kurš sociālajā portālā Facebook apmeklēs Totaldobže lapu un dalīsies ar tur atrodamo apetītlīgās ābolkūkas attēlu, jebkurā no trim pasākumiem varēs to dabūt par brīvu (piesakoties pie bāra). Der atcerēties, ka mākslas centrā iespējams ļauties dažādām gastronomiskām izpriecām – virtuve strādā, un ir iespējams garšīgi, sātīgi un lēti paēst gan pusdienas, gan vakariņas, gan naksniņas, ja pēc kultūras pasākumu priekiem uzmācas neremdējams izsalkums.

Kā katru otrdienu, arī 3. septembrī plkst. 19.00 tango nodarbība pie TangoStudio vadītāja Aigara Stirnas. Uzreiz pēc tam, plkst. 20.30 – milonga (dienvidamerikāņu deja) nodarbība. Vairāk par pieteikšanos nodarbībām, samaksu un grupām var uzzināt mākslas centra mājaslapā totaldobze.com vai Totaldobže lapā Facebook.

Mākslas centrs Totaldobže atrodas Rīgā, Ūnijas ielā 8. Vairāk: www.totaldobze.com

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV