Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Esplanādē 2014 turpina iepazīstināt ar Eiropas kultūras galvaspilsētas gada programmu

Easyget.lv, 03.09.2013. 09:18

Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā top izstāde „Dzintars – Baltijas jūras dārgakmens”

Kultūras vasarnīcā Esplanāde 2014 Eiropas kultūras galvaspilsētas gada programmas veidotāji turpina iepazīstināt ar nākamgad un jau šogad gaidāmajiem notikumiem. Trešdien, 4.septembrī, plkst.18.00 interesanti varēs uzzināt plašāk par Latvijas Nacionālais vēstures muzejā topošo izstādi „Dzintars – Baltijas jūras dārgakmens”, informē Nodibinājuma Rīga 2014 pārstāvis Mārtiņš Drēģeris. Izstādes veidotāji pastāstīs par dzintaru Latvijas aizvēsturē, par dzintara izmantošanu akmens laikmeta rotās.

2014.gadā šajā izstādē redzēsim izcilākos dažādu gadsimtu dzintara darinājumus un to tapšanas gaitu – no akmens laikmeta līdz mūsdienām. Muzeja eksponātus papildinās un bagātinās multimediju iespējas, izstaigājot seno Dzintara ceļu.

Savukārt ceturtdien, 5.septembrī, pl.14.00 Esplanādē 2014 Latvijas Nacionālā bibliotēka aicina uz diskusiju, kas veltīta bibliotēkai kā mūžizglītības sistēmas sastāvdaļai. Diskusijas laikā ielūkosimies pētījumā par informācijas apriti mūžizglītībā un bibliotēku lomu šajā procesā.

Visu nedēļu pie kultūras vasarnīcas Esplanādē 2014 darbojas Sajūtu konteineri, kurā ikviens ir aicināts uzrakstīt, uzzīmēt vai pastāstīt savu sajūtu stāstu, kas jaunu elpu iegūs trīsdimensionālā (3D) sajūtu karnevālā 2014.gada maijā.

 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV