Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

JRT top Tenesija Viljamsa „Ilgu tramvajs”

Easyget.lv, 03.09.2013. 11:01

12. septembrī Jaunā Rīgas teātra (JRT) Lielajā zālē pirmizrādi piedzīvos režisores Ineses Mičules iestudētais Tenesija Viljamsa „Ilgu tramvajs”.
JRT top Tenesija Viljamsa „Ilgu tramvajs”

Iepriekš Inese Mičule JRT iestudējusi skatītāju iemīļotās izrādes „Fundamentālists”, „Smagais metāls” un „Muša” (kopdarbs ar Elitu Kļaviņu izrādē „Muša” aktrisei pagājušajā rudenī nesa Gada aktrises titulu). Šī būs Ineses Mičules debija uz JRT lielās skatuves, informē teātra pārststāve Dagnija Grīnfelde.

„Tenesija Viljamsa lugas to radīšanas brīdī izraisīja lielus strīdus un satraukumu sabiedrībā. Jo viņš rakstīja par cilvēka iekšējām mokām.

Ko man ar to visu iesākt šodien? Tādu jautājumu es sev uzdevu, sākot darbu. Vai spēšu pierādīt skatītājiem, ka ideāli nav jāzaudē, bet pie tiem jāturas, kaut vai stūrgalvīgi kā Blanšai, taču jāturas? Citādi kā gan dzīvot, lai realitāte tevi nesaēstu no iekšpuses, kā saglabāt ilgas, alkas, mīlestību, ticību un pašu dvēseli?” tā Inese Mičule.

Savukārt Jaunā Rīgas teātra mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis, atklājot jauno sezonu, preses konferencē atzina, ka būtu grēks neiestudēt „Ilgu tramvaju”, ja teātrī ir tādi aktieri kā Elita Kļaviņa un Andris Keišs.

Iestudējuma scenogrāfs – Rudolfs Bekičs, kostīmu māksliniece – Kristīne Jurjāne, lomās: Elita Kļaviņa (Blanša Dibuā), Sandra Kļaviņa vai Iveta Pole (Stella, Junisa), Andris Keišs (Stenlijs Kovaļskis), Ivars Krasts (Mičs), Gatis Gāga (Stīvs), Ģirts Krūmiņš vai Gundars Āboliņš (Ārsts), Regīna Razuma (Medmāsa), Georgijs Surkovs vai Jēkabs Juris Jurjāns (Jauns vīrietis).

Iestudējums top ar Dienvidu Universitātes (The University of the South, Sewanee, Tennessee) īpašu atļauju.

Līdz 16 gadiem skatīties neiesakām.

Tuvākās izrādes – 17., 18., 19. un 20. septembrī, 11., 12. un 13. oktobrī.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV