Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Maniaka prāta labirinti filmā "Sasalusī zeme"

Easyget.lv, 03.09.2013. 13:09

6. septembrī uz kinoekrāniem Latvijā iznāk Skota Volkera trilleris „Sasalusī zeme”
Maniaka prāta labirinti filmā "Sasalusī zeme"

Izpalīdzīgs kaimiņš, kas ik rītu izlaiž suni pagalmā, gādīgs tēvs, kas ved savu bērnu uz skolu kopā ar jūsējo, pārdevējs, no kura jūs pērkat kafiju... Vai esat droši, ka pazīstat cilvēkus, ko sastopat katru dienu? Tāds bija arī Roberts Hansens – cienījams vīrs, tēvs un uzņēmējs – daudzkārtējs slepkava, par kura noziegumiem stāstīts filmā „Sasausī zeme“.

Režisors Skots Volkers filmu veidoja vairākus gadus, rūpīgi analizēdams baisos notikumus gandrīz pirms pusgadsimta. Vīrietis ar nevainojamu reputāciju dzīvoja Aļaskas mazpilsētā, mocīja un nonāvēja sievietes, taču nevienam ne prātā nenāca, ka meiteņu pazušanā vainojams krietnais ģimenes tēvs. Uzņemšanas grupa centās izprast, kas bija prātā Robertam Hansenam, kad viņš daudzus gadus uzskatīja meitenes par savvaļas dzīvniekiem un, ļaudamies pirmatnējam instinktam, viņas izvaroja un pēc tam medīja.

Režisors un scenārija autors noskatījās visus policijas ierakstus, lai tiktu skaidrībā, kāpēc viens no filmas galvenajiem varoņiem tā rīkojās. Kā darbojās Hansena prāts, kāpēc viņš kļuva par daudzkārtēju slepkavu, un kā viņam izdevās tik ilgi slēpt savus nodarījumus pat no vistuvākajiem cilvēkiem. Izrādījās, ka Roberts bērnībā bijis ļoti noslēgts, vienaudži nav viņu ieredzējuši. Pusaudža vecumā meitenes viņu atraidījušas un izsmējušas.

Vienīgo iespēju īstenot savas fantāzijas viņam sniegušas pērkamas sievietes un milzīgie medību vietu plašumi. „Man viņas bija līdzvērtīgas aitām vai grizlilācenēm, es vajāju viņas, jo alku pēc trofejām,” tiesā teicis R.Hansens.

Profesionālais mednieks atzinies, ka nav nonāvējis tās, kuras nav noraidījušas viņa fantāzijas un precīzi izpildījušas viņa pavēles. Viņa dzīvē nebija nevienas jomas, kurā viņš būtu bijis vadībā, izņemot prasmi trāpīgi šaut un meistarīgi vadīt lidmašīnu, tāpēc viņš bijis spiests radīt šādas situācijas.

Filmā „Sasalusī zeme” mierīgā un baisā slepkavas tēlā iemiesojies Džons Kjūsaks; seržantu, kas seko viņam pa pēdām, tēlo Nikolass Keidžs. Prostitūtu, kam izdevās aizbēgt un atklāt slepkavas noslēpumu, tēlo Vanesa Ena Hadžensa.

Šokējošo un no pirmā kadra satraucošo trilleri „Sasalusī zeme” ar brīnumskaistās, taču bargās Aļaskas dabas skatiem Latvijas kinoskatītāji redzēs no 6. septembrī.

Jums šķiet, ka jūs pazīstat citus cilvēkus, taču jums nav ne jausmas, ko viņi dara tad, kad neviens viņus neredz...

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV