Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Notiks diskusija par mākslu un inovācijām, kultūru un biznesu

Easyget.lv, 04.09.2013. 09:34

Jauno mediju kultūras centrs RIXC 6. un 7. septembrī Rīgas Spīķeru radošajā kvartālā organizē diskusiju un radošo darbnīcu programmu par mākslu un inovācijām, kultūru un ilgtspējīgu biznesu, informē Jauno mediju kulturas centra RIXC pārstāve Anna Babre. Pasākums notiks Ziemeļeiropas sadarbības tīkla Open North 1. konferences „Atjaunojamā nākotne” ietvaros.

Open North (“atvērtie ziemeļi”) ir jauna sadarbības tīkla iniciatīva, kuras mērķis ir atbalstīt ilgtspējīgas kultūras attīstību Ziemeļeiropā, kā arī palīdzēt māksliniekiem un citiem radošajiem producentiem atrast pieejamākus ceļus iekļūšanai radošo industriju sektorā. Konference pulcēs māksliniekus, kultūras menedžerus un citus radošos producentus no Rīgas, Liepājas, Kaļiņingradas, Sanktpēterburgas, Tallinas, Kopenhāgenas, Stokholmas un Monsas (Beļģija).

Daudzveidīgās programmas ietvaros 6. septembrī topošajā RIXC Inovāciju laboratorijā Spīķeros (Maskavas ielā 10) notiks jaunizveidotā tīkla Open North dalībnieku pirmā tikšanās un darba sesijas. Savukārt 7. septembrī aicinām uz RIXC īpaši organizētajiem publiskajiem pasākumiem Baltajā naktī Spīķeru kvartālā, kas būs interesanti visplašākajai auditorijai.

Pirmajā dienā, 6. septembrī, konferences „Atjaunojamā nākotne” dalībnieki risinās jautājumus par digitālās mākslas, tehno-zinātnes un ilgtspējīga biznesa attīstību Ziemeļeiropā. Semināra pirmajā daļā (11:00-14:00) dalībnieki diskutēs par strauji augošo radošo industriju sektoru šajā reģionā. Otrajā daļā (15:00-18:00) notiks divas paralēlās darba sesijas. Diskusiju par “Radošiem tīkliem, kultūru un ilgtspējību” vadīs Rasa Šmite un Oleg Koefoeda (Cultura 21, Dānija), savukārt radošās darbnīcas par “Jaunu FabLab veidošanas idejām un taktikām” vadīs Ali Neissi Shooshtari (Alto universitātes Media Factory, Somija).

Otrajā dienā 7. septembrī RIXC sadarbībā ar Open North tīkla dalībniekiem piedāvās īpašu programmu Mūsdienu kultūras foruma “Baltā Nakts” ietvaros ar mērķi – iepazīstināt plašāku publiku ar inovācijām digitālajā mediju mākslā un kultūrā. Baltajā naktī RIXC organizē divas radošās darbnīcas, kas notiks Spīķeru kvartālā. Sociālo spēļu darbnīcā (14:00-18:00), ko vadīs dizaineri no Fishing Cactus (Beļģija) un mākslinieki no RIXC (Latvija) ikvienam būs iespēja apgūt interaktīvu spēļu scenāriju rakstīšanas prasmes un iepazīties ar spēļu dizaina veidošanu. Savukārt otra darbnīca – Baktēriju baterija (19:00-21:00) demonstrēs mākslas un zinātnes sadarbību alternatīvas enerģijas meklējumos, iepazīstinot dalībnieus kā izgatavot “baktēriju bateriju” no Daugavas ūdens. Darbnīcu noslēgumā apmeklētāji varēs piedalīties interaktīvo videospēļu izspēlē un baudīt audiovizuālo performanču programmu.

Aicinām pieteikties dalībai 6. septembra seminārā (Atjaunojamā nākotne) un darbnīcās (Ilgstpējīga kultūra vai FabLab veidošana) – radošos producentus, kā arī 7. septembra radošajām darbnīcām (Sociālās spēles un Baktēriju baterija) – ikvienu interesentu, iepriekšējas priekšzināšanas nav nepieciešamas. Lūdzam pieteikties līdz 5. septembrim, nosūtot īsu e-pasta vēstuli uz rixc@rixc.lv. Dalība seminārā un darbnīcās ir bez maksas.

Konferenci organizē Jauno mediju kultūras centrs RIXC. Projektu “OPEN NORTH. Launching Project of North European Creative Network and Think Tank” atbalsta programma “Ziemeļu dimensijas partnerība kultūrā” (NDPC), Eiropas Savienība un Rīgas dome.

RIXC un konferences norises vietas adrese: Maskavas iela 10 (ieeja no pagalma puses) Spīķeru kultūras un radošo industriju kvartālā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV