Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Dzejnieki, mūziķi un videomāklinieki tiksies „Dzejas audiovizuālajā rezonansē”

Easyget.lv, 04.09.2013. 09:50

Mūsdienu kultūras foruma Baltā nakts ietvaros Berga Bazārā notiks multimediāls projekts „Dzejas audiovizuālā rezonanse”.

Septembris zināms gan kā Dzejas dienu mēnesis, gan arī kā laiks, kad mūsdienu kultūras forums Baltā nakts apvieno jauno mediju māksliniekus. Organizācija Vārda Vibrācija, iekļaujoties abos notikumos, 7. septembrī no plkst. 21:00 Berga Bazārā restorānā „Cydonia” klausītājiem sniegs starpdisciplinārās mākslas eksperimentu, kurā apvienosies dzeja, mūzika, elektronika, video un klausītāju enerģija.

Multimediālā projektā „Dzejas audiovizuālā rezonanse”, kas paredz dzejnieku, mūziķu un vizuālās komunikācijas speciālistu sadarbību, ar savu dzeju uzstāsies jaunās paaudzes dzejnieki – Ivars Šteinbergs, Henriks Eliass Zēgners un Arvis Viguls. Ivars pašlaik strādā pie sava pirmā krājuma manuskripta, H.E.Zēgners nesen pasaulē laidis savu pirmo grāmatu „Elementi”, bet A.Viguls visiem zināms kā divu lielisku dzejoļu krājumu autors.

Par I.Šteinberga un A.Vigula dzejas muzikālo vibrāciju blues noskaņās parūpēsies ģitārists Rihards Kolmanis un perkusionists Jānis Jaunalksnis, bet H.E.Zēgnera lasījums būs viņa grāmatas šķērsgriezums. Krājums „Elementi” konceptuāli sadalīts piecās stihijās - uguns, ūdens, zeme, gaiss un pilsēta. Katra elementa noskaņu un raksturu eksperimentālā elektroakustiskās mūzikas veidā atspoguļos Matīss Runtulis un Kristaps Andris Austers, bet uz ekrāna būs vērojamas vizualizācijas, par kurām parūpēsies neatkarīgu video producentu apvienība Komuna7.

Dzejai mūsdienās nav viegli iekarot plašas auditorijas, uzskata Vārda Vibrācija, un Trīs Mūzu brālība, savstarpēji citai citu papildinot, poētiskajam vārdam piedāvā jaunas iespējas.

Vārda Vibrācija ir neatkarīga organizācija, kas atbalsta pašmāju māksliniekus un ir par dzejas aktualitāti un pieejamību, tādējādi meklējot jaunus veidus, kā to nodot 21.gadsimta cilvēkam tā, lai dzeju varētu sadzirdēt arī ārpus muzeju un bibliotēku sienām.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV