Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

RIXC Baltajā naktī aicina izspēlēt Spīķerus un apmeklēt izstādi “Sintētiskā daba”

Easyget.lv, 04.09.2013. 10:58

Sestdien, 7. septembrī, Mūsdienu kultūras foruma Baltā nakts 2013 ietvaros Jauno mediju kultūras centrs RIXC piedāvā plašu programmu – inovatīvu radošo darbnīcu un performanču programmu "Izspēlē Spīķerus vakar, šodien, rīt!" atjaunotajā Spīķeru teritorijā, savukārt RIXC Mediju telpā būs apskatāma jauno mākslinieku izstāde "Sintētiskā daba", informē Jauno mediju kultūras centra RIXC pārstāve Agnese Baranova.
RIXC Baltajā naktī aicina izspēlēt Spīķerus un apmeklēt izstādi “Sintētiskā daba”

Dienas programmā no plkst. 14:00 notiks sociālo spēļu darbnīcas beļģu dizaineru no Fishing Cactus vadībā Maskavas ielas 8 ēkā. Darbnīcās laipni aicināts piedalīties ikviens interesents, kas tiks aicināti iesaistīties sociālo spēļu izveidē – izprast to veidošanas pamatprincipus un pašiem izmēģināt radīt kādu interaktīvu un/vai asociatīvu spēles stāstu par Rīgas Spīķeru un Centrāltirgus apkārtnes pagātni.

Vakara programmā no plkst. 19.00 aicinām visus piedalīties RIXC mākslinieku un LU biologu vadītajās mākslas un zinātnes atvērtajās darbnīcās Spīķeru skvērā, kurās tiks parādīts, kā izgatavot “baktēriju bateriju” un citi inovatīvi eksperimenti ar alternatīviem pilsētvides enerģijas resursiem (piemēram, kā tepat – līdzās Spīķeriem plūstošā Daugavas ūdenī atrodamās dūņas var tikt izmantotas nelielu elektronisku ierīču darbināšanā).

Dalībniekus abās darbnīcās lūdzam pieteikties līdz piektdienai, 6. septembrim uz e-pastu rixc@rixc.lv, norādot savu vārdu, uzvārdu, vecumu, telefonu, kā arī darbnīcu kurā vēlaties darboties.
Iepriekšējas priekšzināšanas nav nepieciešamas.

Nakts programmā no plkst. 19:00 ikvienam Baltās nakts apmeklētājam būs iespēja izspēlēt TechnoCité (Beļģija) radītās urbānās video spēles uz lielā ekrāna. Bet no plkst. 21:00 – audiovizuālas performances, kurās mākslinieki Voldemārs Johansons, Mārtiņš Roķis un Rihards Vītols darbnīcās radītos Baktēriju bateriju elektriskos signālus transformēs un interpretēs skaņas un elektroniski ģenerētās vizualizācijās.

Savukārt RIXC Mediju telpā 11. Novembra krastmalā 35 (ieeja no Minsterejas ielas) notiekošā jauno mediju mākslinieku izstāde “Sintētiskā daba” Baltās nakts apmeklētājiem būs atvērta no plkst. 12.00 līdz 00.00.

Izstāde atklāj to, ka jauno mākslinieku daiļradei nepastāv robežas. Darbu idejas ir smeltas no tādiem klasiskiem medijiem kā TV, video, foto, kā arī radīti pavisam jauni mediji, kuri iedvesmoti no komposta, sociāliem tīkliem un biroja iekārtām. Vairāk par izstādi: http://mplab.lv

Baltās Nakts programmu organizē Jauno mediju kultūras centrs RIXC sadarbībā ar Digitālo mediju zināšanu centru TechnoCité un Sociālo spēu dizaina studiju Fishing Cactus no Beļģijas, Liepājas Universitātes Mākslas pētījumu laboratoriju (MPLab) un Elektroniskās mākslas un mediju centru E-LAB.

Baltās nakts programmas ietvaros notiekošos pasākumus atbalsta: Rīgas dome, programma “Ziemeļu dimensijas partnerība kultūrā” (NDPC), ES programma Kultūra (2007-2013), Ziemeļu kultūras punkts, Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Foto: Viens no izstādes darbiem - Katrīne Rožukalne “Slepenais ofisa dārzs”. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV