Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

LU radio NABA Baltajā naktī rādīs Vizuālās dejas un Videogrāfiju

Easyget.lv, 04.09.2013. 11:40

Latvijas Universitātes (LU) radio NABA mūsdienu kultūras forumā „Baltā nakts” 7. septembrī no plkst 21.00 līdz 03.00 piedāvās multimediju projektus - Videogrāfija VIII – Space Taxture VII un Vizuālās dejas, infornē LU Preses centrs.
LU radio NABA Baltajā naktī rādīs Vizuālās dejas un Videogrāfiju

Rīgas Kongresu nama Jaunajā zālē varēs izbaudīt jutekliskas un daudzveidīgas laikmetīgās mūzikas, skaņu un video prezentācijas un Vācijas, Krievijas un Latvijas mākslinieku koncertus – „Videogrāfija VIII – Space Taxture VII”. Tas ir projekts, kurš idejiski turpina iepriekšējo gadu „Baltās nakts” pasākumu Videogrāfija.

Projektā piedalīsies tādi mākslinieki kā Oval (DE), 0id (RU), Bērnu rīts (LV), DJ Gosh Snobo (LV), Oyaarss (LV), Ēriks Kiršfelds (LV), kā arī vairāki audiovizuālie performātori no Rīgas un Vācijas.

Projekts Oval izveidots 1991. gadā, tā dibinātājs un līderis ir pazīstamais vācu mūziķis Markus Popp. Oval tiek uzskatīts par eksperimentālās mūzikas virziena glittch un “clicks & cuts” pionieri. Izmatojot bojātas audio skaņas, tās tiek apstrādātas un pārveidotas, rezultātā radot izteikti ritmisku elektronisku mūziku. Markus Popp sadarbojies ar tādiem pasaulslaveniem māksliniekiem kā Bjork, Ryuichi Sakamoto, Apparat, Tortoise, Mouse on Mars, Warren Suicide, Squarepusher, Jim O’Rourke, Pizzicato 5, Gastr Del Sol u.c.

Projekta 0id autors ir plaši pazīstamais mūziķis Krievijas Andrejs Antonets, projektu Gods Delussion un Alexandroid dalibnieks. 2005 gadā viņš ieguva galveno Radio France mūzikas balvu "The best electoronic musician of the year". Šogad mākslinieks prezentēs aktuālo soloprogrammu.

Bērnu rīts ir skaņu mākslas kolektīvs, kura priekšnesumi ir sava veida rituāli. Projekta galvenais dalībnieks ir telpa un kustība, bet galvenā metode – vērīga ieklausīšanās. Izmantotie instrumenti un skaņu ieraksti ir pašdarināti vai atrasti. Projekta sastāvs un priekšnesumu saturs mainās ikreiz, mainoties notikuma videi un kontekstam.

Oyaarss pārstāv experimental, dark ambient un industrial mūzikas virzienus ar izteiktiem dubstep elementiem. Tā autors ir Arvīds Laivinieks. Ārvalstīs izdoti vairāki ieraksti un starptautiski sadarbības remiksu projekti. Priekšnesumā gaidāma pēdējā laikā raksturīgā niansēta elektroniski akustiska sintēze, saglabājot latviski autentisko smeldzi un ievērojot labākās tautiskā romantisma tradīcijas.

DJ Gosh Snobo kopš pagājušā gadsimta 90. gadiem ir aktīvs Rīgas mūzikas skatuves dalībnieks. Īstenojis virkni zināmu projektu, piemēram, Pasaki Onkuļiem Atā, Gosh & The Brand New Hedgehogs un Yaputhma Sound System. Pēdējos gados uzstājas kā DJ dažādos virzienos - techno, house, dubstep, ambient, kā arī modernā klasika un skaņu dizains.

Ēriks Kiršfelds - viens no labākajiem Latvijas čellistiem, Baltijas kamerorķestra Kremerata Baltica solists un čellu grupas koncertmeistars kopš orķestra dibināšanas. Bieži uzstājas dažādos kameransambļos. Jau vairākas sezonas Ēriks Kiršfelds ir Liepājas Simfoniskā orķestra čellu grupas koncertmeistars un solists.

Savukārt Radio NABA klubā NABAKLAB šajā pašā laikā norisināsies projekts „Vizuālās dejas” – skaņas, krāsas, formas un kustību kopums, kas sniedz apmeklētājam skaistuma un prieka izjūtu īpaši „Baltajā naktī”. Uz trim skatuvēm uzstāsies radio Dj un Vj, būs skatāmas arī dzīvās koncertprogrammas. Īpašas vizuālās izjūtas un dejas raisīs ierakstu veikals „Randoms” un komanda „VideoRitmi”, būs sastopama arī kustība „Ej Apskrieties” un citi ritmiski audiovizuāļi.

Radio NABA mūsdienu kultūras forumā „Baltā Nakts” piedalījies visus astoņus pasākuma pastāvēšanas gadus. „Baltā nakts” šogad notiks naktī no 7. uz 8. septembri ar devīzi „Atver durvis!”. Kopumā Rīgas pilsētā būs aplūkojami 57 projekti, kas pārstāv dažādus žanrus – mūziku, teātri, dzeju, performances, kino, būs vērojami arī interaktīvi, multimediju un starpdisciplināri projekti. „Baltā nakts” ir daļa no starptautiska projekta „Eiropas Baltās naktis”, ko aizsākušas piecas Eiropas galvaspilsētas – Brisele, Madride, Parīze, Rīga un Roma.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV