Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Notiks dzejniekam Hermanim Marģeram Majevskim veltīts vakars

Easyget.lv, 04.09.2013. 16:39

Trešdien, 11. septembrī, plkst. 17:30 Rakstniecības un mūzikas muzejā notiks sarīkojums „Neredzamā klātbūtne: Hermanis Marģers Majevskis”, kurā uzmanība tiks pievērsta dzejniekam un atdzejotājam H.M.Majevskim un viņa pēdējai dzejas grāmatai „Tumsā dunēdams ledus”, informē muzeja pārstāve Maija Treile.

Hermanis Marģers Majevskis latviešu dzejas kopainā ir neparasts, arī nesaprasts un piemirsts dzejnieks. Varbūt tādēļ, ka viņa dzejas stils – izsmalcināts un aristokrātisks – prasa īpašu, no latviešu dzejas ierastās poētikas atšķirīgu uztveri un nojausmu par H. M. Majevska dzejas stila avotiem – angļu, poļu, lietuviešu dzeju.

Trešais H.M.Majevska dzejas krājums „Tumsā dunēdams ledus” (2001) iznācis jau pēc autora nāves. Pastāv divi šā krājuma manuskripta varianti, no kuriem pēdējais ieguvis grāmatas veidolu. Šajā vakarā par H. M. Majevski un viņa pēdējo krājumu stāstīs dzejnieka tuvinieki un kolēģi: dzejnieka dzīvesbiedre Henrika Kukaine, tulkotāja Inese Paklone, dzejnieki Inese Zandere un Uldis Bērziņš. Dziesmas ar H. M. Majevska vārdiem izpildīs komponists Imants Zemzaris un dziedātāja Ieva Parša.

Pasākuma laikā būs iespēja aplūkot H. M. Majevska pēdējā dzejoļu krājuma manuskriptu.

Sarīkojumu vadīs Marians Rižijs, RMM.

Pasākumi Rakstniecības un mūzikas muzejā (Rīgā, Pils laukumā 2) notiek katru trešdienu plkst. 17:30. Sarīkojuma laikā (no plkst. 17:30 līdz 19:00) bērniem būs iespēja piedalīties izglītojošā muzeja nodarbībā.

Ieejas maksa sarīkojumā – Ls 1,50; pensionāriem, studentiem un skolēniem – Ls 1 (cenā iekļauts izstāžu apmeklējums); maksa par nodarbību bērniem – Ls 1.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV