Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Grupas Pērkons vēsturiskā atgriešanās Ogrē

Easyget.lv, 05.09.2013. 14:14

Sestdien, 14. septembrī, pulksten 21.25 LTV1 demonstrēs vēsturisku un neaizmirstamu koncertu - grupas „Pērkons” atgriešanos Ogrē, kur pirms 28 gadiem grupas fani, vēršoties pret pastāvošo komunistisko iekārtu, izdemolēja divus pasažieru vilciena vagonus.
Grupas Pērkons vēsturiskā atgriešanās Ogrē

Ievas Akurateres un Jura Kulakova jubilejas tūres „Sapumpurots zars” emocionālais noslēguma lielkoncerts Ogres salā notika 22. augustā.

Leģendārās grupas “Pērkons” lielkoncerts bija emocionāls un mākslinieciski augstvērtīgs, pulcējot fanus no visas Latvijas. Klausītāju rindās bija gan tie, kuri vairāk nekā pirms 25 gadiem piedalījās vēsturiskajā Ogres koncertā, gan viņu bērni un mazbērni.

Tūres „Sapumpurots zars” noslēguma lielkoncertā uz skatuves Ogrē grupa „Pērkons” kāpa pilnā sastāvā - Juris Kulakovs (taustiņi), Juris Sējāns (bass, vokāls), Leons Sējāns (solo ģitāra), Ieva Akuratere (vokāls), Raimonds Bartaševičs (vokāls) un Ikars Ruņģis (sitamie instrumenti).

Uz skatuves kopā ar pērkoniešiem uzstājās arī viņu bērni – Jura Kulakova meita Justīne Kulakova, Leona Sējāna meita Liene Sējāne Grase, dēls Reinis Sējāns, vedekla Maija Sējāne un Jura Sējāna dēls Valters Sējāns. Divas dziesmas kopā ar savējiem nodziedāja arī bijušais pērkonietis – operdziedātājs Nauris Puntulis.

Grupas koncertā izskanēja “Pērkona” pazīstamās dziesmas ar Māra Melgalva, Klāva Elsberga, Māra Čaklā, Eduarda Veidenbauma un citu dzejnieku vārdiem. Skatītāji uzgavilēja grupas populārākajām dziesmām - Slidotava, Pie baltas lapas, Gandrīz tautasdziesma, Mana dienišķā dziesma, Labu vakar, Balāde par gulbi, Mēs pārtiekam viens no otra un daudzām citām.

Ja senāk „Pērkons” bija aizliegtākā grupa, tad tagad tā, iespējams, ir vistitulētākā grupa Latvijā – divi Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieki - Ieva Akuratere, kura saņēmusi arī Draudzīgā Aicinājuma medaļu, un Juris Kulakovs, kurš ir arī Līvānu goda pilsonis, trīs Jūrmalas goda pilsoņi un visi – apbalvoti ar Barikāžu piemiņas medaļām.

Foto: Grupa Pērkons Ogrē. Foto (c) Kristaps Grasis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV