Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Aicina apgūt dziesmas par skolu un mācīšanos

Easyget.lv, 05.09.2013. 15:10

Sarīkojumu cikla „Dziesmu klade” atklāj trešo sezonu

Ceturtdien, 12. septembrī, plkst. 17:30 Rakstniecības un mūzikas muzejs atklāj jau trešo sarīkojumu cikla „Dziesmu klade” sezonu. Tematiski pieskaņojoties mācību gada sākumam, šajā pasākumā varēs apgūt dziesmas par skolu un mācīšanos, informē muzeja pārstāve Maija Treile.

Etnomuzikologi Lauma Bērza un Oskars Patjanko ziņģes un tautasdziesmas pavadīs ar ermoņiku un vijoles spēli. Apmeklētāji varēs kopīgi atcerēties bērnības laika aizraujošākās rotaļas, tādēļ pasākumā īpaši gaidītas ģimenes ar bērniem.

Sarīkojumu cikls „Dziesmu klade” Rakstniecības un mūzikas muzejā (Rīgā, Pils laukumā 2) notiek kopš 2011. gada oktobra. Sarīkojumos gaidīts jebkurš dziedāt gribētājs neatkarīgi no prasmes noturēt melodiju, iepriekšējo cikla pasākumu apmeklējuma vai tradīciju pārzināšanas. Apmeklētāji aicināti ņemt līdzi savu dziesmu kladi, lai pierakstītu pasākumā dziedātās dziesmas. Dziesmu teksti pēc sarīkojuma tiek publicēti arī muzeja mājas lapas sadaļā Dziesmu klade (http://rmm.lv/?page_id=5640).

„Dziesmu klades” sarīkojumi notiek katra mēneša otrajā ceturtdienā. Ieejas maksa – Ls 1,50; pensionāriem, studentiem un skolēniem – Ls 1.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV