Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Baltā nakts kultūras pilī „Ziemeļblāzma”

Easyget.lv, 05.09.2013. 15:20

Kultūras pils „Ziemeļblāzma” aicina uz Baltās nakts pasākumiem 7. septembrī

7. septembrī plkst. 17.00 pils parkā notiks cirka kompānijas Gandini Juggling izrāde „Lupatās”; plkst. 19.00 un 21.00 pils Kamerzālē – muzikāla izrāde „Brīvības sajūta Baltajā naktī”.

Lupatās

Virtuozās britu žonglieru apvienības Gandini Juggling izrādi ir iedvesmojusi pasaulslavenā dejas leģenda, horeogrāfe Pīna Bauša. Deviņi žonglieri, astoņdesmit āboli un tējas servīzes kopā uzbur nostaļģijas pilnas mēmās ainas, kas liek domāt par cilvēciskiem konfliktiem, neatrisināmām attiecībām un angļu tējas dzeršanas rituālu. Izrāde, kurā visai sarežģīto žonglēšanas partitūru caurvij citāti no Baušas horeogrāfijām, sniedz milzum daudz prieka un arī mazliet nemiera, jo mākslinieki izrādē apspēlē neizdošanās tēmu, tādēļ bumbiņas, precīzāk, āboli, aizdomīgi bieži krīt ārā no viņu rokām.

Tehniskas meistarības un teatralitātes caurvītā izrāde skaistajā „Ziemeļblāzmas” parkā aicina visus piedzīvot Baltās nakts brīnumu un svinēt desmito Homo Novus festivālu.

Brīvības sajūta Baltajā naktī

Divas spēcīgas un harizmātiskas dzejnieces Inga Gaile un Raimonda Vazdika, kuru rakstītais vārds iedvesmojis komponistus Uģi Prauliņu un Valtu Pūci. „Brīvības sajūta Baltajā naktī” ir uzvedums, kurā dzeja un dziesma sakausēta vienotā, skatuviski baudāmā tēlā, vēstījot par katram cilvēkam būtiskām izjūtām: mīlestību, vilšanos, prieku, šķiršanās sāpēm, cerību, laimi.

Ieeja – bez maksas.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV