Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Izdots mākslinieka Alberts Pauliņa darbu katalogu

Easyget.lv, 05.09.2013. 15:28

Galerija Daugava izdevusi Tukuma mākslinieka, gleznotāja Alberta Pauliņa darbu katalogu, mākslinieka jubilejas izstāde "Darbnīcas būšanas" galerijā skatāma līdz 14. septembrim.
Izdots mākslinieka Alberts Pauliņa darbu katalogu

Mākslinieks Alberts Pauliņš gleznojis to, kas atrodas viņa tuvumā, to, kas ir viņa pasaule, - gleznotāja darbnīca, kurā kādreiz strādāja Kārlis Neilis, kurā iegriezās Jānis Tīdemanis, Niklāvs Strunke un notika tas, ko sauc par bohēmu. Pēc kara darbnīcu mantoja Kārļa Neiļa draugs un studiju biedrs Ansis Artums un arī tad tā bija sanākšanas vieta daudziem mākslu mīlošajiem un māksliniekiem. Darbnīca atrodas stāvā kalnā vadošajā Rīgas ielā un tagad tur strādā Alberts Pauliņš, kurš glezno Tukumu, jo mīl šo pilsētu.  Alberta Pauliņa gleznotāja palete ir koša, viņš krāsu prot "sakāpināt līdz degošai intensitātei", tā par tukumniekiem teicis Anšlavs Eglītis.

Galerija Daugava izdevusi mākslinieka darbu katalogu.

Foto: Alberts Pauliņš „Darbnīcas kakts”. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV