Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Baltajā naktī Andrejsalā durvis vērs radošās darbnīcas

Easyget.lv, 06.09.2013. 09:24

Šogad mūdienu kultūras foruma Baltā nakts devīze ir Atver durvis. Sestdien, 7. septembrī, no pulksten 15.00 līdz 18.00 Andrejsalā, bijušā Korpusu ceha ēkā Andrejostas ielā 4, tiks atvērtas studijas Peahen lielās, sarkanās durvis, lai sniegtu interesentiem iespēju iepazīties ar studijas ikdienu, radošajām darbnīcām, projektiem un gleznošanas stundu jaunajiem grafikiem.
Baltajā naktī Andrejsalā durvis vērs radošās darbnīcas

Baltajā naktī studija Peahen organizē gleznošanas un sietspiedes radošo darbnīcu Zīmju maģiskais kods, kuras laikā kopīgi ar atnācējiem taps Enerģiju dārzs.

Visā savas attīstības vēsturē cilvēks pielietojis abstraktus attēlus – zīmes un simbolus, lai glabātu un nodotu informāciju nākošajām paaudzēm, kā arī dažādu enerģētisko procesu vadīšanai. Radošajā darbnīcā Zīmju maģiskais kods tiks apskatītas latviešu rakstu zīmes un diskutēts par to, kam tās ir līdzīgas. Ornamenti ir ģeometriski precīzi zīmējumi, to pielietojumā ir raksturīga gan krāsu pārpilnība, gan monohromija. Kombinējot zīmes, tās iegūst citu nozīmi un enerģijas plūsmu, kā arī bagātīgu vizuālo izskatu.

Radošajā darbnīcā baltu zīmes tiks gleznotas uz papīra, konstruētas un izgrieztas no kartona, kuras kopā veidos Enerģijas dārzu studijas Peahen terasē. Radošā darbnīca ir vērsta uz baltu zīmju kultūras iepazīšanu un izpratnes veicināšanu no visdažādākajiem aspektiem, rakstu zīmēs atklājot kopīgo, meklējot atšķirīgo un interesanto.

Nedrīkstam aizmirst seno latviešu rakstu zīmes. Tās ir mūsu, baltu saknes – kas var dot papildu spēku un veiksmi!

Darbnīcu vadīs māksliniece Patricija Brekte un arhitekte Zane Deruma. Vēlama iepriekšēja pieteikšanās pa e-pastu peahenstudio@gmail.com (līdz 6. septembrim).

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV