Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Foto: Atklāts piektais laikmetīgās mākslas festivāls Survival Kit

Easyget.lv, 06.09.2013. 09:51 | komentāri (1)

Līdz 15. septembrim nama Lāčplēša ielā 60 četros stāvos iekārtotas festivāla Survival Kit ekspozīcijas; šī gada tēma - lēnā revolūcija.
Foto: Atklāts piektais laikmetīgās mākslas festivāls Survival Kit

Galerijas:

Festivāla ietvaros būs apskatāmas izstādes, ko papildinās koncerti, performances, mākslinieku prezentācijas, simpozijs ar starptautiskiem ekspertiem „Slow Revolution. Māksla un kultūra institucionālajās un teritoriālajās perifērijās”, intervence „Occupy Sarkandaugava” un citi notikumi.

Sestdien, 7. septembrī, Baltajā naktī festivāla Survival kit 5 apmeklētājiem būs iespējams piedalīties spēlē „Absurda epizode no reevolūcijas”, baudīt „FASTWURMS” (CA) koncertperformanci, psihedēlisku ceļojumu mūzikā „The Smoking Caterpillars” izpildījumā, avangarda sintīpopu, ko radīs super-apvienība „Dr. Klisicka laboratorija”, kā arī ASV mākslinieku „The Yes Men” piedāvāto patiesību filmā „Dow Does the Right Thing” u.c.

Svētdien, 8. septembrī, norisināsies „Revolūcija vannas istabā” – pirkstiņgleznošanas meistarklase bērniem un filma „Kurts šmorē, lai atpūtinātu galvu”.

Otrdien un trešdien, 10. un 11. septembrī, notiks radošā darbnīca „Ielu horeogrāfija iesācējiem”, kurā mākslinieks Omērs Krīgers (Omer Krieger, IL) izaicinās uz intervencēm publiskajā telpā, lai izmēģinātu dažādas iespējas, kā cilvēku grupa var izveidot politiskā aktīvismā balstītas situācijas. Darbnīcai pieteikties iespējams, rakstot Ramonai Bušai-Virtmanei (ramona.b.virtmane@gmail.com).

Ceturtdien, 12. septembrī, no 11.00 līdz 18.00 norisināsies simpozijs „Lēnā revolūcija. Māksla un kultūra institucionālajā un teritoriālajās perifērijās”, kurā dažādu mākslas un kultūras organizāciju pārstāvji, kuratori, mākslinieki un aktīvisti no Somijas, Norvēģijas, Zviedrijas, Nīderlandes, Krievijas, Izraēlas, Ēģiptes, Ukrainas un Latvijas sanāks kopā, lai diskutētu par ieguvumiem un izaicinājumiem, darbojoties ārpus mākslas un varas centriem.

Piektdien, 13. septembrī, plkst. 17.30 koncertuzvedumā ar prozas lasījumiem un viesmākslinieku priekšnesumiem „Mans privātais pasaules gals” tiks prezentēta Anda Gestes grāmata „Sestais atols”. Savukārt plkst. 20.00 bārā „Chomsky”, Lāčplēša ielā 68, filozofs Normunds Kozlovs aicina visus interesentus un ziņkārīgos, tai skaitā latentos aktīvistus, pievienoties neformālai sarunai par aktīvismu mūsdienās – „Gruzons par aktīvismu”.

Sestdien, 14. septembrī, no 12.00 līdz 21.00 Sarkandaugavā notiks intervence „Occupy Sarkandaugava”, kas ļaus no jauna iepazīt Rīgas vēsturisko apkaimi, kurā 18. gs. sākumā cars Pēteris I bija iecerējis izveidot Rīgas jauno centru. Programmā paredzēta ekskursija pa Sarkandaugavu, pop-up izstādes, kurās varēs apskatit Romana Korovina, Ata Jākobsona un Ilzes Vanagas darbus, kā arī mākslinieka Bahbaka Hašemi-Nezhada un kuratoru platformas „BCC” darbnīcas „Lose & Find” rezultātus. Būs iespējams noklausīties mākslinieka Jonasa Būhela prezentāciju „Enough Is Enough”, notiks filmas „Empire Me” seanss un spēle „Absurda epizode no reevolūcijas”, Johannas Hestes (SE) performance, kā arī dueta "Čipsis un Dullais” koncerts. 

Festivāla Survival Kit 5 ieejas biļete maksā 1 Ls; ar atlaidi – 0,50 Ls. Biļete derīga visu festivāla laiku. Izstāde atvērta darba dienās no 15.00 līdz 21.00, kā arī brīvdienās no 12.00 līdz 19.00.

Foto; Festivāla Survival Kit 5 atklāšana. Foto (c) Marina Ignatjeva

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV