Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Rīgā notiek starptautisks seminārs „Mainīgā TV vide: Internets pret televīziju”

Easyget.lv, 06.09.2013. 10:30

Piektdien, 6. septembrī kinoteātrī K.Suns (Elizabetes 83/85) no plkst. 14:00 – 17:00 17. Baltijas jūras dokumentālo filmu forums un Nacionālais Kino centrs aicina visus kino un mediju profesionāļus, kā arī studentus uz semināru par TV un Interneta mijiedarbību un iespējamo nākotnes attīstību, informē foruma organizatoru pārstāve Elīna Cire.
Rīgā notiek starptautisks seminārs „Mainīgā TV vide: Internets pret televīziju”

Semināru vadīs trīs starptautiski eksperti - Pauls Pauvelss, Eiropas Dokumentālā kino tīkla direktors (Paul Pauwels, European Documentary Network, Dānija), Pīters Žerards (Peter Gerard, Lielbritānija), kino producents, inovatīvās filmu izplatīšanas platformas „Distrify” dibinātājs, vadītājs, kā arī Filipe van Mērbeks ( Philippe Van Meerbeeck, Beļģija) – stratēģiskās nodaļas vadītājs flāmu radio un televīzijas tīklā VRT, kā arī pasniedzējs Ģentes universitātē.

Pauls Pauvelss iepazīstinās klausītājus ar šī brīža mediju vidi Eiropā, kā arī jaunajiem tirgus izaicinājumiem un iespējām. Ņemot vērā, ka televīzijas mainās smagnēji un lēni, gan filmu veidotāji, gan pasūtītāji kļūst par situācijas ķīlniekiem. Runas par TV un Interneta vides saplūšanu ir gadiem ilgas, un bieži tiek pareģots, ka neatkarīgais sektors būs ieguvēji, pieaugot televīziju un interneta platformu pieprasījumam pēc satura. Tomēr joprojām televīzijas turpina lielāko daļu satura ražot pašas, bet jaunās interneta video platformas pārsvarā nav visai veiksmīgas. Kā filmu veidotājiem rīkoties šajā situācijā?

Pīters Žerards piedāvās auditorijai analītisku interneta platformas „Distrify” prezentāciju, ļaujot uz TV un Interneta vides attīstību paraudzīties no veiksmīga tiešsaistes medija dibinātāja puses. Eiropas virtuālajā vidē eksistē diezgan daudz tiešsaistes platformu, kas bieži radītas ar Eiropas fondu atbalstu, tomēr ne reti spēj pulcēt ļoti ierobežotu lietotāju skaitu. Seminārā būs iespējams uzzināt, kā „Distrify” izdevās kļūt par Interneta vides revolucionāru un ko šī platforma var piedāvāt neatkarīgiem filmu veidotājiem?

Filipe van Mērbeks raksturos mainīgo mediju vidi no televīzijas perspektīvas. Kā izskatīsies nākotnes televīzijas? Kāda loma televīziju nākotnē būs dokumentālajam kino?

Semināra noslēgumā Eiropas Dokumentālā kino tīkla direktors Pauls Pauvelss vadīs paneļdiskusiju, tāpat arī visi semināra dalībnieki sniegs atbildes uz publikas jautājumiem.

Seminārs notiks angļu valodā. Ieeja bez maksas.

17. Baltijas jūras dokumentālo filmu foruma informācija internetā: https://www.facebook.com/BALTICSEADOCS, Twitter: BalticSeaDocsForum un www.nfc.lv
Forumu organizē Nacionālais Kino centrs sadarbībā ar MEDIA Desk Latvija un EDN (European Documentary Network).
Pasākumu atbalsta MEDIA 2007, LR Kultūras ministrija, Baltic Films, Zviedrijas vēstniecība Rīgā, Dānijas Kultūras institūts, Ziemeļu Ministru Padomes birojs Latvijā, LKA Rīgas Kino muzejs.
Informatīvie atbalstītāji: DELFI, Satori, Easyget, Radio Naba, Rīga Radio

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV