Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Baltajā naktī Esplanādē urbānās spēles, grāmatu maiņas punkts un dzejas audioduša

Easyget.lv, 06.09.2013. 14:37

7. septembrī kultūras vasarnīcā Esplanāde 2014 apmeklētāji aicināti piedalīties vairākos Eiropas un pašmāju mākslinieku projektos, ieskatīties citā pilsētā, izmēģināt augmentālās realitātes deju, virtuāli izglābt ciemata iedzīvotājus un vērot grafiti radīšanas procesu. Visa vakara garumā mūziku atskaņos DJ Kaspars Zaviļeiskis.
Baltajā naktī Esplanādē urbānās spēles, grāmatu maiņas punkts un dzejas audioduša

Esplanāde 2014 būs atvērta līdz plkst.2.00 rītā, aicinot ikvienu arī uz grāmatu maiņas punktu, kurā izlasītās grāmatas bez maksas varēs iemainīt pret nelasītām. Tāpat kultūras vasarnīcā būs „Satori dzejas audiodušas”, kur varēs ērti iekārtoties, uzlikt austiņas un ļauties dzejas baudījumam, ko ierunājuši Latvijas dzejnieki.

Plkst.21.00 ikviens aicināts uz dejas zibakciju DANCE.AR. Cilvēki uz vietas Esplanādē varēs lejuplādēt aplikāciju, kurā tiešsaistē tiks rādīta horeogrāfija. Šis ir mākslinieka Sander Veenhof projekts - pirmā sinhronizētā horeogrāfija pasaulē, augumentālās realitātes deja izmantojot viedtālruni.

Caur Esplanādi varēs arī nokļūt un ielūkoties citā Eiropas pilsētā. Ar binokļa palīdzību ielūkoties kādā no Eiropas pilsētām, redzēt tur notiekošo un sajust kā kāds cits nokļūst Rīgā veroties šādā pašā binoklī kādā no Eiropas pilsētām.

Apmeklētāji varēs piedalīties video spēlē Where2Now, kurā spēlētāji glābj utopiska ciemata iedzīvotājus. Spēlētājam ir jāatrod nākamais „spēlētājs”, kurš turpina iesākto misiju un glābj ciemata iedzīvotājus. Ja ķēde tiek pārtraukta – ciemats izmirst. Uz diskusiju par ielu mākslu aicina radošā apvienība Blanc Canvas, varēs vērot un piedalīties grafiti radīšanas procesā.

Tāpat Baltajā naktī darbosies Sajūtu konteiners, kas ir radoši interaktīva platforma, aicinot ikvienu dalīties pārdomās par savām spilgtākajām dzīves sajūtām, saistošāko pieredzi un to, kas dažādu iemeslu dēļ dzīves laikā visspilgtāk palicis atmiņā. Baltajā naktī projekta radošajai komandai pievienosies māksliniece Inese Vēriņa un koklētāja Laima Jansone, kuras uzklausīs apmeklētāju stāstus un tos ietērps mūzikā un video projekcijās, veidojot unikālu, improvizētu performanci. Sajūtu konteiners būs atvērts visa vakara garumā, savukārt mākslas performance paredzēta no plkst. 22.30- 23.30.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV