Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Vina Dīzela jaunā filma “Ridiks” ir numur viens ASV

Easyget.lv, 09.09.2013. 09:58

Zinātniskās fantastikas trilleris “Ridiks” (“Riddick”) ar aktieri Vinu Dīzelu (“Ātrs un bez žēlastības”, “xXx” u.c.) titullomā nedēļas nogalē no 6.līdz 8.septembrim ierindojas pārliecinošā pirmajā vietā ASV ienesīgāko filmu topā.
Vina Dīzela jaunā filma “Ridiks” ir numur viens ASV

“Ridiks”, kuru ASV kinoteātros izplata studija “Universal”, pirmajās trīs dienās ir iekasējusi 18.7 miljonus ASV dolāru, apsteidzot iepriekšējo nedēļu līderi, drāmu “Sulainis” (“The Butler”). “Ridiks”, kas ASV tiek demonstrēts 3107 kinoteātros, ir turpinājums 2000. un 2004.gada fantastikas grāvējiem “Melnais caurums” (“Pitch Black”) un “Ridika hronikas” (“Cronicles Of Riddick”). Jaunā filma kases ieņēmumu ziņā ir startējusi tieši pa vidu abu iepriekšējo daļu rezultātiem - “Melnais caurums” debitēja ar 11.6 miljoniem, bet “Ridika hronikas” pirmajā nedēļas nogalē iekasēja 24.3 miljonus dolāru.

Vina Dīzela producētās filmas budžets, neieskaitot mārketinga izmaksas, sasniedz 38 miljonus ASV dolāru. Jāpiebilst, ka šī sapņu projekta tapšanai papildus filmas finanšu partneriem un tiesību maksai no izplatītājiem Dīzels ieguldīja arī savus privātos līdzekļus. Ar pirmās nedēļas panākumu, kā arī teicamo startu citviet pasaulē, tostarp Latvijā, filmas veidotāji ar Vinu Dīzelu priekšgalā var droši uzelpot, jo kopējie projekta ieņēmumi noteikti būs peļņu nesoši.

Otro vietu ASV ienesīgāko filmu topā ieņem vēsturiska drāma “Sulainis”, kuras kopējā kase tuvojas 100 miljonu atzīmei. Trešajā vietā ir studijas “Lionsgate” ģimenes komēdija “Instructions Not Included”. Savukārt kopējie nedēļas nogales kases ieņēmumi bijuši par 24% augstāki nekā tajā pašā nedēļas nogalē pirms gada.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV