Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Nikolass Keidžs: „Cilvēki mani pārprot”

Easyget.lv, 09.09.2013. 12:43

Pilis, grezni automobiļi, 108 dienas ilgā laulība ar Lizu Mariju Presliju, komiksu varoņa uzvārds... Aktieris Nikolass Keidžs kino pasaulē ir plaši pazīstams un pieder pie tām slavenībām, par kuru nāvi tiek ziņots vismaz reizi gadā. Viņa izturēšanās bieži vien šokē, taču Nikolass Keidžs teic, ka citi viņu pārprot.
Nikolass Keidžs: „Cilvēki mani pārprot”

Aktieri ar filmu varonim neierastu ārieni sabiedrība dēvē par savādnieku. Reiz Vudijs Alens sacījis: „Tev ir tik izteiksmīgas acis, kādas neesmu redzējis nevienam citam.” Neparastās aktiera acis piešķir viņa tēliem romantikas auru un valdzinājumu mīlas stāstos un stindzinošu psihopāta skatienu trilleros. Viņa izskats neatbilst kinoindustrijas standartiem.

Režisoriem ir savs viedoklis par Nikolasu Keidžu – esot grūti strādāt kopā ar viņu, grūti dot viņam padomus, jo viņš pats zina, ko dara, un neielaižas kompromisos. 12 gadu vecumā nākamā filmu zvaigzne piedalījās skolas aktieru atlasē. Zēns netika pie lomas un nolēma par spīti visam kļūt par aktieri un iestāties slavenajā Teātra, kino un televīzijas skolā.

„Pastāv uzskats, ka es varu tēlot tikai ekscentriskas lomas. Man ir neparasta āriene, tāpēc arī mani varoņi nedrīkst būt parasti – tiem jābūt vai nu šķebīgi saldiem supervaroņiem, vai briesmīgiem maniakiem. Ziniet, tas nav tiesa,” teicis Nikolass Keidžs. „Es piedalos ne tikai tajās filmās, kuru veidotāji maksā vairāk nekā citi. Es izvēlos lomas, kuras mani saista. Cilvēki uzskata arī, ka esmu traks uz komiksiem. Reiz presē publicētas ziņas par manām interesēm atstāja tādas pēdas, ka līdz pat šai dienai nevaru no tā visa atkratīties.”

Nikolasa Keidža tēvocis ir slavenais režisors un scenārists Frānsiss Fords Kopola. Lai nedotu iemeslu runām par to, ka viņš saņem lomas radniecības saišu dēļ, aktieris pašā karjeras sākumā nomainīja uzvārdu – Kopola kļuva par Keidžu. Izvēli noteica viņa iemīļotais komiksu tēls Lūks Keidžs.

Aktieris teicis, ka jaunajā filmā „Sasalusī zeme” viņš tēlo harmonisku personību. „Mans varonis ir profesionāls policists, kas laipo starp bīstamo darbu, ģimeni un realitāti. Nē, viņš nav ne pārāk labs, ne pārāk ļauns. Viņš ir parasts, taču ļoti gudrs vīrietis,” par savu varoni sacījis aktieris.

Runājot par savu amatu, Nikolass Keidžs noskaņojumu sauc par galveno darbarīku: „Tēlojot lomu, nav nekādas nozīmes, vai es jūtos laimīgs vai ne. Man jābūt gatavam it visu izjust. Noskaņojums un jūtas ir mani svarīgākie darbarīki, tāpēc es cenšos nedzert ne zāles, ne citus ķīmiskus preparātus, kas varētu tos ietekmēt.”

Filma „Sasalusī zeme”, kurā Nikolass Keidžs tēlo kopā ar seksīgo Vanesu Hadžensu un Džonu Kjūsaku, kinoteātros tiks demonstrēta no 6. septembra.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV