Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Dzejas dienas Jūrmalā

Easyget.lv, 09.09.2013. 13:24

Dzejas dienas Jūrmalā bagātinās mūzika, grāmatu tirdziņš, seminārveida diskusija vecākiem

Dzejas dienas Jūrmalā vienmēr ir saviļņojuma pilnas gan dzejniekiem, gan arī dzejas cienītājiem, jo gaisā virmo radošuma un iedvesmas atskaņas, iespēja dzirdēt gan jaunos, gan arī pieredzējušos dzejniekus. Pasākuma ietvaros paralēli dzejas lasījumiem iespējams baudīt mūziķu sniegumu, kuru skaņdarbi tapuši ar dzejas rindām, informē Jūrmalas Kultūras centra pārstāve Sanija Jurenase.

11. septembrī Majoros, Horna dārza lapenē plkst. 16:30 apmeklētāji tiek aicināti uz Ģirta Alstera dzejoļu grāmatas „Uz pirkstu galiem” pirmlasījumiem. „Ģirta Alstera dzejoļi liecina par to, ka autors mīl savienot tālu stāvošus kontrastus. Viņš redz pasauli visā tās dažādo galējību kopumā. Ģirts apliecina savu neiedragājamo ticību pasaulei tieši caur tās pretstatu, nenoteiktības, dramatisma, bīstamības un solījumu maiguma pazīšanu,” par Ģirta Alstera dzeju saka Līvija un Ieva Akurateres.

Horna dārza lapenē būs iespēja dzirdēt jaunos dzejniekus – Niku Mihainovu un Oskaru Upenieku. Plkst. 17:15 ikviens varēs ielūkoties dzejā un mūzikā „Foreļu mīlestība” kopā ar Andri Akmentiņu.

Haralds Sīmanis klausītājus priecēs ar dziesmās ietērptu dzeju no plkst. 18:00. H. Sīmanis profesionālu muzikālo izglītību nav ieguvis, bet ģitāras un ērģeļu spēli apguvis pašmācības ceļā, ir fantastisks dziesminieks, kura balss diapazons sasniedz teju vai četras oktāvas. Radošajā dzīvē viņš priekšroku dod mākslinieciskai brīvībai, un tas viņu padarījis par vienu no savdabīgākajiem komponistiem Latvijā.

Vakara izskaņā būs iespēja baudīt tradicionālo Burtiņu zupu kopā ar dzejniekiem.

Piektdien, 13. septembrī, Kauguru kultūras namā no plkst. 12:00 līdz 19:00 būs grāmatu tirdziņš, kurā būs iespējams iegādāties aktuālākās “Jumavas” grāmatas par īpaši patīkamām cenām. Plkst. 13:00 interesenti laipni gaidīti tikties ar izdevniecības “Jumava” pārstāvjiem, dzejnieku Uldi Ausekli un komponistu Uldi Fridrihsonu. Pasākumā piedalīsies arī dzejnieka iemīļotais draugs - runcis Francis ar savu draudzeni minci Munci. Būs kopīga dzejošana, dziedāšana un rotaļāšanās. Ulda Ausekļa un Ulda Fridrihsona uzstāšanos papildinās seminārveida diskusija vecākiem “Mūsdienu bērni: kā augt kopā?”, kā arī integrālās spēles mazajiem.

Plkst. 19:00 Imanta Ziedoņa dzeju „Nav laiks. Ir tikai mirkļi...” lasīs un izdziedās Dailes teātra aktieri Jānis Paukštello un Andris Bērziņš.

Ieeja visos pasākumos bez maksas.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV