Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Liepājas Universitātē notiks Dzejas dienām veltīti pasākumi

Easyget.lv, 09.09.2013. 15:25

Šonedēļ ikviens interesents tiek aicināts uz Dzejas dienām veltītiem pasākumiem Liepājas Universitātē.

11.septembrī Kūrmājas prospektā 13, pagalmā vai pagrabstāva telpās, notiks pasākums "Nakts dzejas" trīs daļās. Pirmā daļa sāksies plkst.20:00 un tajā uzstāsies Liepājas Universitātes studenti un absolventi - jaunie dzejnieki Aleksandrs Junelains, Jānis Auza, Aija Puzarele, Daina Vanaga, Karīna Krieviņa, Nikolajs Šulajevs, Baiba Dēķena, Andris Rozentāls, Dace Metēja, Diāna Lelis, Vadi u.c.

Otrajā "Nakts dzeju" pasākuma daļā ap plkst.20:45 dzeju lasīs Liepājas Universitātes absolventi Mārtiņš Bergmanis, Ineta Stadgale, Jana Egle, Valentīns, Maija Kalniņa, Sandra Vensko u.c., bet muzikālo pavadījumu nodrošinās Krēsla Mīnuss, Sandra Jurberga un Maija Kalniņa.

Plkst.22:00 sāksies "Nakts dzeju" noslēguma daļa - filmu vakars, kurā būs iespēja noskatīties filmu "Dead Poets Society".

Paralēli dzejas lasījumiem un dziedājumiem būs aplūkojama studentu veidota izstāde un video projekcijas.
Pasākuma "Nakts dzejas" organizēšanā piedalās studiju programmas "Jauno mediju māksla", "Rakstniecības studijas" un "Baltu filoloģija un kultūra" studenti.

12.septembrī Liepājas Universitātē plkst.14:00 Lielajā ielā 14, 327.telpā, notiks otrs Dzejas dienām veltītais pasākums - Dzejas dienu seminārs "Autors. Teksts. Lasītājs". Šī gada semināra tēma ir "Dzejnieks un sabiedrība: komunikācijas iespējas un problēmas".

Seminārā literatūrzinātniece Sandra Okuņeva dalīsies pārdomās par tēmu "Dzejniece Daina Sirmā ceļā pie lasītāja", bet dzejniece Daina Sirmā - "Dzejnieks un skola: saskarsmes iespējas un problēmas". Klausītājos pārdomas par jautājumu, kā pazaudēt lasītāju, raisīs dzejnieks Kārlis Vērdiņš, bet literatūrzinātniece Anda Kuduma runās par dzejas izaicinājumu - kā atgūt lasītāju. Semināra apmeklētājus ar tēmu "Lokālās identitātes aspekti dzejā" iepazīstinās literatūrzinātnieks Edgars Lāms. Pasākuma noslēgumā uzstāsies dzejniece Anna Rancāne un dalīsies pārdomās par tēmu "Latviešu dzejnieks Latgales multikulturālajā vidē".

Dzejas dienu semināru "Autors. Teksts. Lasītājs" organizē Liepājas Universitātes Kurzemes Humanitārais institūts.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV