Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Latgales vēstniecība Gors: Kultūras dzīve reģionos bez valsts atbalsta nespēj pastāvēt

Easyget.lv, 09.09.2013. 16:18

Reģionālās koncertzāles bez Kultūras ministrijas atbalsta nespēs nodrošināt kvalitatīvu kultūras pasākumu klāstu, uzskata Latgales vēstniecības Gors vadība
Latgales vēstniecība Gors: Kultūras dzīve reģionos bez valsts atbalsta nespēj pastāvēt

„Reģionālās koncertzāles bez pašreiz solītā un valsts budžeta projektā iekļautā Kultūras ministrijas atbalsta nākamajā gadā nespēs nodrošināt kvalitatīvu un pilnvērtīgu kultūras pasākumu klāstu. Tāpēc mums kā reģionālajam kultūras centram ir svarīgi, lai darbu turpina pašreizējā ministrijas vadība, ar kuru mums izveidojusies laba sadarbība un kas izprot kultūras nozīmi reģionu attīstībā,” uzskata Latvijā pirmās reģionālās koncertzāles – Latgales vēstniecības Gors vadītāja Diāna Zirniņa.

„Veidojot nākamā gada budžetu, esam lūguši kultūras ministrei Žanetai Jaunzemei-Grendei rast 100 tūkstošus latu lielu finansējumu profesionālās mākslas programmu nodrošināšanai koncertzālē Gors. Esam jau saņēmuši apstiprinājumu tam, ka šie līdzekļi ir iekļauti nākamā gada valsts budžeta projektā. Gribu uzsvērt, ka šie līdzekļi mums ir vitāli svarīgi, ja vēlamies nākamgad nodrošināt augstvērtīgu saturu jaunajā koncertzālē, kas vienlaicīgi būs pieejams visiem reģiona iedzīvotājiem. Šīs dotācijas ietvaros esam iecerējuši 40 pasākumus – koncertus, teātra izrādes un jaundarbu iestudējumus,” stāsta Diāna Zirniņa.

„Gan kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende, gan arī premjers Valdis Dombrovskis, viesojoties pie mums, atzinuši, ka profesionāla satura nodrošināšana tik augstvērtīgā koncertvietā ir valstiski svarīgs jautājums un ka tam nepieciešams valsts finansiāls atbalsts. Tagad ceram, ka teiktais pārtaps arī reālos darbos,” uzsver Latgales vēstniecības Gors vadītāja.

Diāna Zirniņa atzīst, ka šis gads jaunajai koncertzālei Rēzeknē ir pilns ar izaicinājumiem: „Esam pirmie un tā ir liela atbildība. Pieļauju, ka lielā mērā mūsu veikums ietekmēs arī valsts atbalstu Cēsu un Liepājas koncertzālēm. Tiesa, šogad neesam saņēmuši valsts tiešu atbalstu savam darbam. Toties veiksmīgi esam piedalījušies Valsts Kultūrkapitāla fonda rīkotajos projektu konkursos.”

Šogad koncertzāles uzturēšanai Rēzeknes pilsētas pašvaldības budžetā paredzēti 270 tūkstoši latu, kas galvenokārt paredzēti ēkas uzturēšanas izdevumu segšanai – komunālo pakalpojumu un darbinieku algu apmaksai.

Latgales vēstniecība Gors ir pirmā jaunizbūvētā daudzfunkcionālā reģionālā koncertzālē Latvijā, kas tapusi ar Eiropas Savienības, valsts un Rēzeknes pilsētas pašvaldības finansiālu atbalstu. To apsaimnieko pašvaldības izveidots uzņēmums SIA „Austrumlatvijas koncertzāle”. Jaunā koncertzāle uzskatāma par akustiski augstvērtīgāko koncertvietu Latvijā un vienu no labākajām Baltijā.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV