Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Klajā nāk Veras Bruneres otrā atmiņu grāmata “Gaita”

Easyget.lv, 09.09.2013. 16:30

Apgāds “Jumava” izdevis Veras Bruneres atmiņu grāmatu “Gaita”, kurā turpinās “Gatves dejā” aprakstītie notikumi.

Vera Brunere ir visu savu darba mūžu strādājusi par docētāju ķīmijas fakultātē Rīgas Politehniskajā institūtā (RPI), kas vēlāk pārtapa Rīgas Tehniskajā universitātē. Autore ir arī ķīmijas zinātņu doktore un desmit grāmatu, tai skaitā septiņu mācību grāmatu, autore. V.Brunere ir Latvijā pazīstamās žurnālistes un literātes Veras Kacenas meita.

“Gaita” ir otrā atmiņu grāmata par autores dzīvi, kurā turpinās “Gatves dejā” aprakstītie notikumi. Te tiek iepazīta ne tikai Latvija, bet arī tālās zemes Eiropā, Āzijā un pat Āfrikā. Mūsdienās šīs vietas labi pazīstamas, bet pagājušā gadsimta otrajā pusē Latvijas iedzīvotājiem bija maz pieejamas un atšķirīgas no tā, ko redzam šodien.

Autore stāsta arī par augstkolu dzīvi Latvijā pēdējās nebrīves desmitgades un arī neatkarības laikā. Darbs, ceļojumi mijas ar notikumiem autores personīgajā dzīvē: aug dēls, tiek celta vasaras māja un plaukst jauna mīlestība, nezūd arī interese par mākslu un mūziku. Tas viss notiek ne īsti brīvos apstākļos. Tādēļ autore uzsver pēdējās desmitgades brīvību un iespēju paust savus uzskatus bez iekšējā cenzora. Tie ir apkopoti grāmatā - lasiet un izdzīvojiet toreizējos notikumus mūsdienu garšā!

Veras Bruneres grāmatas “Gaita” prezentācija notiks 17. septembrī plkst. 16.00 LU Bioloģijas fakultātes G. Vanaga 2. klausītavā, Rīgā, Kronvalda bulvārī 4, 2. stāvā (ieeja pa vidējām kāpnēm).

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV