Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Stepa dejas lielmeistare Hītere Kornele sniegs meistarklases Rīgā

Easyget.lv, 10.09.2013. 09:01

No 18. līdz 20.oktobrim Rīgā notiks ASV stepa dejotājas un pasniedzējas Heather Cornell meistarklases, informē grupas "Soul Tap" pārstāve, meistarklašu organizatore Guna Kaše.

Trīs dienu garumā gan vietējiem, gan ārvalstu dejotājiem būs iespēja apgūt stepa dejas tehniku, horeogrāfijas un improvizāciju pie vienas no pasaules slavenākajām stepa meistarēm un pasniedzējām - Hīteres Korneles (Heather Cornell). Tā būs pirmā reize, kad augstākā līmeņa stepa profesionālis Latvijā sniegs tik intensīvas meistarklases trīs dažādu līmeņu dejotājiem - iesācēju, vidējam un profesionālajam līmenim.

Meistarklašu dalībniekiem bez stepa dejas stundām tiks piedāvātas arī citas ritmiku, muzikalitāti un kustību attīstošas nodarbības, proti, Body percussion (ķermeņa perkusijas) un Drum circle (bungu aplis) Dzintara Vīksnas vadībā, laikmetīgā deja Kristīnes Vismanes vadībā, ritma pamati Matīsa Repša vadībā, kā arī akrobātiskā stiepšanās jeb strečings Kristīnes Jasinskas vadībā.

Meistarklasēm aicināti pieteikties ne vien stepa dejotāji, bet arī citu deju stilu lietpratēji un interesenti bez dejas pieredzes, jo nodarbībās ikviens varēs smelties sev noderīgas dejas un muzikālās prasmes.

Nodarbības notiks dejas un personības kultūras centrā "I-dejas māja" Rīgā, Rūpniecības ielā 32 b, 2.stāvā (ieeja no pagalma).

Sestdien, 20.oktobrī, plkst. 21.00 Vecrīgas klubā "Omas briljanta istaba", Audēju ielā 7, notiks improvizācijas vakars ar Hīteres Korneles, stepa grupas "Soul Tap", meistarklašu audzēkņu un mūziķu piedalīšanos.

Hītere Kornele ir viena no pasaules vadošajām stepa dejas pasniedzējām. 1985.gadā nodibinājusi savu stepa ansambli "Manhattan Tap", kas vēlāk kļuvis par pieprasītāko Ņujorkas stepa dejas kolektīvu. Dejotāju raksturo ļoti muzikāla pieeja stepam, kā dēļ viņa tiek uzskatīta par vienu no inovatīvākajām stepa māksliniecēm. Radījusi muzikālus projektus, kuros steps ieņem sitamo instrumentu lomu. Sadarbojusies ar vēlīno džeza ikonu Ray Brown, kino komponistu Bob Telson, Chango Spasiuk, Keith Terry, Crosspulse u.c.. Kopš 1980.gadu vidus apceļojusi pasauli ar neskaitāmiem šoviem kā soliste un kā šo projektu vadītāja. Vadījusi meistarklases, konsultējusi stepa dejotājus un mūziķus ASV, Eiropā, Ķīnā u.c., pasniegusi daudzās pasaules universitātēs un koledžās. Mājaslapa: www.manhattantap.org

Nodarbību grafiks, informācija par cenām un reģistrācija meistarklasēm: www.soultap.lv/par-meistarklasem
Organizē stepa grupa "Soul Tap" un Stepa dejas atbalsta biedrība.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV