Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Esplanādē notiks dzejas lasījumi „Kaimiņi trokšņo”

Easyget.lv, 10.09.2013. 10:32

Šovakar, 10.septembrī, kultūras vasarnīcā Esplanāde 2014 plkst.19.30 notiks dzejas lasījumi „Kaimiņi trokšņo”.

Savu dzeju lasīs starptautiski atzīti autori – katrs ar savu īpašo reģionālo dažādību: Amirs Ors (Izraēla), Dragana Tripkoviča (Melnkalne), Milans Dobričičs (Serbija), Edvards Hiršs (ASV), Mari Konno (Japāna) un atdzejotāji A.Viguls un J.Vādons, informē Nodibinājuma Rīga 2014 pārstāvis Mārtiņš Drēģeris.

Izraēlas dzejnieks Amirs Ors ir desmit ivritā rakstītu dzejas krājumu autors. Starp nesenākajiem izdevumiem ir „Laika muzejs” (2007), „Sirds briesmonis” (2010) un „Ārprātīgā pravietojums” (2012). Viņa dzeja tulkota vairāk nekā četrdesmit valodās, iekļauta antoloģijās, dzejas žurnālos un 13 grāmatās, kas nākušas klajā Eiropā un Amerikā.

Dragana Tripkoviča ir dzejniece un dramaturģe, kura publicējusi trīs dzejas grāmatas un divas lugas. D.Tripkovičas dzeja iekļauta daudzās bijušās Dienvidslāvijas valstu un Eiropas mūsdienu dzejas antoloģijās. Viņas dzejoļi tulkoti angļu, krievu, itāļu, poļu un albāņu valodā.

Serbu dzejnieka Milana Dobričiča dzeja un proza publicēta daudzos Eiropas žurnālos. Divi viņa īsie stāsti publicēti krājumā „Īsākie stāsti” (Belgrada, 2006). Viņš ir viens no prozas grāmatas „Dienasgrāmata 2000” (2001) autoriem. Publicētas viņa dzejas grāmatas „Spiediens”(2002), „Tiekot galā” (2006), „Svētītie zaudētāji” (2009), „Vārdi un tā…” (2013) un īso stāstu krājums „Sārms” (2010).

Amerikas Dzejnieku Akadēmija amerikāņu dzejniekam Edvardam Hiršam par pirmo dzejoļu krājumu „Mēnessērdzīgajiem”, kas publicēts 1981.gadā, ir piešķīrusi Leivana jauno autoru balvu (1981), bet no Ņujorkas Universitātes saņemta Delmūra Švarca piemiņas balva. Par otro grāmatu „Nevaldāmā pateicība” autors saņēmis Nacionālā grāmatu kritiķu pulciņa balvu.

Dzejniece Mari Konno dzejo tradicionālajā tankas žanrā. 2008.gadā M.Konno saņēma 34.Laikmetīgās tankas dzejnieku asociācijas balvu par krājumu Hoshijorokka (“Zvaigžņveida sniega kristāls”).

Trešdien, 11.septembrī, dzejnieka Raiņa dzimšanas dienā, norisināsies Dzejas maratons, kas vienlaikus atjaunos par neiztrūkstošu tradīciju kļuvušus dzejas lasījumus pie Raiņa pieminekļa. Dzejas cienītājiem būs iespēja tikties ar Latvijas izcilākajiem dzejniekiem, kuri ar savu darbu nopelnījuši lasītāju mīlestību un izveidojuši dzejas virzienus, kam seko un no kā mācās jauno dzejnieku paaudzes. Dzejas lasījumos piedalīsies K.Vērdiņš, G.Godiņš, L.Langa, P.Draguns, H.E. Zēgners, M.Pujāts, M.Salējs, J.Rokpelnis, I.Gaile un Ž.Uaļļiks. Pasākums sāksies plkst. 20.00.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV