Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

No Latvijas izvirzīšanai „Oskaram” pretendē trīs filmas

Easyget.lv, 10.09.2013. 11:51 | komentāri (1)

No Latvijas izvirzīšanai uz prestižo „Oskara” balvu pieteiktas trīs spēlfilmas, kas tapušas pēc 2012. gada oktobra un atbilst ASV Kinoakadēmijas nolikumam.
No Latvijas izvirzīšanai „Oskaram” pretendē trīs filmas

No Latvijas "Oskara" balvai varētu izvirzīt režisora Jāņa Norda filmu "Mammu, es tevi mīlu", Aigara Graubas filmu "Sapņu komanda 1935" un režisora Ivara Tontegodes spēlfilmu "Sēņotāji", informē Nacionālā kino centra Latvijas filmu nozares informācijas vadītāja Astra Spalvēna.

Trešdien, 11.septembrī, plkst.11.30 Kultūras ministrijas Lielajā zālē notiks preses konference, kurā tiks paziņota tā Latvijas filma, kas tiks virzīta ASV Kinoakadēmijas balvas "Oskars" nominācijai par labāko ārzemju filmu.

Preses konferencē piedalīsies Nacionālā Kino centra izveidotā ekspertu komisija: kino žurnāliste, žurnāla Kino raksti galvenā redaktore Kristīne Matīsa; režisors Jānis Putniņš; filmu kritiķe, kino vēstures eksperte Dita Rietuma; Latvijas Kinematogrāfistu savienības priekšsēdētāja Ieva Romanova; Latvijas Kinoproducentu asociācijas pārstāve, producente Linda Krūkle, operators Andrejs Verhoustinskis; Latvijas Televīzijas Filmu sagādes un adaptācijas daļas vadītāja Anna Rozenvalde.

Foto: Kadrs no filmas "Sēņotāji". Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV