Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Izrāde bērniem "Kā saule gadījās" iekļauta "Dirty Deal Teatro" repertuārā

Easyget.lv, 10.09.2013. 11:57

"Kā saule gadījās" ir režisores Ingas Tropas izrāde bērniem ar pasaku stāstīšanu un cepumu cepšanu. Tā savu pirmizrādi piedzīvoja Kalnciema kvartālā, bet kopš septembra tiek iekļauta Dirty Deal Teatro repertuārā izrāžu ciklā "Līdz 18", informē teātra pārstāve Aija Murāne.

Nākamās izrādes notiks 20.septembrī un 25.septembrī 19:00.

Virtuves galds, milti, cepumu cepšanai nepieciešamie virtuves rīki, gan aktieru Laumas Balodas un Kaspara Aniņa, gan bērnu atdzīvināti, atklās brīnumus par Zemes, Saules, Mēness, zvaigžņu, ūdens un cilvēka izcelšanos. Par brīnumu iedvesmas avotu kalpos latviešu tautas pasakas un teikas.

Režisore par izrādi: "Izrādes ideja radās, darbojoties virtuvē kopā ar dēlu. Ikdienišķās lietas var pārvērsties iedvesmojošā rotaļā, reizē sniedzot iespēju apgūt jaunas prasmes un iegūt zināšanas radošā un nepiespiestā veidā. Lai iepriecinātu bērnus, nebūt nav nepieciešamas dārgas rotaļlietas."
No kopīgi pagatavotās cepumu mīklas bērniem būs iespēja atveidot un pēc tam arī izgaršot izrādē gūtos iespaidus.

"Kā saule gadījās" atklāj Dirty Deal Teatro izrāžu ciklu "Līdz 18" - izrādes bērniem un jauniešiem, kuras tiecas uzdot jautājumus, atklāt vēl neatklāto un kļūt par kopīgu piedzīvojumu. Vēl šī cikla ietvaros būs radošās apvienības "Nomadi" un Ģirta Rāviņa kopīgi veidotā izrāde "Ziemas māja" - stāsts par mazu zēnu un viņa vecotēvu, kuri kopīgi dodas ceļojumos uz šķūnīti pēc malkas un uz Mēnesi. Sezonas laikā Dirty Deal Teatro notiks trīs jauniestudējumi šī cikla ietvaros.

Vairāk informācijas teātra mājaslapā: www.dirtydeal.lv/teatro un www.draugiem.lv/Dirty-Deal-Teatro

Biļešu cena: Ls 3 (biļetes jāiegādājas visiem skatītājiem neatkarīgi no vecuma). Biļetes var iegādāties "Biļešu Paradīze" kasēs un http://www.bilesuparadize.lv/events/perf/6744

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV