Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Spilgtākie pašmāju dzejnieki pulcēsies Latviešu dzejas maratonā

Anna Širjajeva, 10.09.2013. 12:16

Raiņa dzimšanas dienā aktuālākie un atzītākie Latvijas dzejnieki tiksies dzejas maratonā Esplanādē
Spilgtākie pašmāju dzejnieki pulcēsies Latviešu dzejas maratonā

11. septembrī Esplanādē Dzejas dienu ietvaros norisināsies tradicionāls dzejas lasījums - Latviešu dzejas maratons. No plkst. 20:00 Rīga 2014 kultūras vasarnīcā ar dzejas lasījumiem uzstāsies šobrīd aktuālākie un atzītākie Latvijas dzejnieki K.Vērdiņš, G.Godiņš, L.Langa, P.Draguns, H.E. Zēgners, M.Pujāts, M.Salējs, J.Rokpelnis, I.Gaile, Ž.Uaļļiks.

"Latvijā šobrīd veidojas ļoti cerīga dzejnieku paaudze, un tas priecē. Tas notiek, neraugoties uz lielu vizuālās kultūras spiedienu, un te es domāju TV un sociālo tīmekļu "bilžu kultūru"," pauž dzejniece un ilggadēja Dzejas dienu dalībniece Liāna Langa.

Salīdzinot ar citiem Dzejas dienu pasākumiem, Latviešu dzejas maratons būs ieturēts tradicionāla dzejas lasījuma formā, kas būs pa prātam "klasisko vērtību" cienītājiem.

"Lasījumi pie Raiņa pieminekļa ir pieredzējuši dažādus attīstības lokus - no pompozas padomjlaiku oficiālās Dzejas dienu atklāšanas pasākuma līdz dažāda veida lasījumiem atjaunotās Latvijas laikā. Tagad, kad Dzejas dienas kūrē Inga Bodnarjuka, tas iegūst jaunu, festivālisku kvalitāti," atzīst Liāna Langa.

"Dzejas dienas šobrīd ir laikmetīgas un meklē saskares punktus gan ar auditoriju, gan ar aktuālajiem radošajiem impulsiem Latvijā un pasaulē. Taču vienlaikus Dzejas dienas saglabā arī savu identitāti un tradīciju," ir pārliecināta Dzejas dienu kuratore Inga Bodnarjuka.

Šogad Latviešu dzejas maratons notiek 11. septembrī - Raiņa dzimšanas dienā, ielūgti ir visi un ieeja sarīkojumā ir bez maksas. Dzejas mīļotājiem un interesentiem ir iespēja vērot Latviešu dzejas maratona tiešraidi internatā www.lsm.lv.

Foto: Andris Zeibots un Jānis Rokpelnis. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV