Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Ņiprās Nensijas piedzīvojumi turpinās otrā grāmatā

Easyget.lv, 10.09.2013. 12:57

Izdevniecība ''White Book'' turpina izdot pasaulē populāro bērnu grāmatu sēriju par mazo, ņipro meitēnu Nensiju. Kā otrā klajā nākusi grāmata “Brīnumainā Nensija un fifīgais kucēns”.
Ņiprās Nensijas piedzīvojumi turpinās otrā grāmatā

Grāmatas veidotājas rakstniece Džeina O’Konora (Jane O'Connor) un māksliniece Robina Preisa Glasere (Robin Preiss Glasser) ir radījušas patiesi sirsnīgu un krāšņām ilustrācijām bagātu stāstu mazām meitenēm.

“Nensijas tēlā iemiesotās alkas pēc „brīnumainā” ir veiksmīgi atjauktas ar sirsnīguma, aušības un arī mīļas, bērnišķīgas neveiklības noti, nerodoties negatīvām asociācijām – piemēram, tādām, kādas varētu rasties, lasot tekstus no sērijas: „Šī ir Bārbija, un uz ballīti viņai ļoti patīk ģērbt mirdzumiņiem rotātu rozā kleitu. (..)

Viena no grāmatas lielajām vērtībām ir sirsnība un mīļums, un tā mazam bērnam nekad nevar būt par daudz (..),” uzsver Līvija Baumane, http://www.ubisunt.lu.lv.

Grāmatā “Brīnumainā Nensija un fifīgais kucēns” (Fancy Nancy and the Posh Puppy) Nensija nolemj pierunāt vecākus iegādāties kucēnu, taču mazās aušas un vecāku priekšstati par to, kādam vajadzētu būt kucēnam, krasi atšķiras. Meitēns atkal iekuļas piedzīvojumos un galu galā saprot, ka galvenais nebūt nav tas, kā kucēns izskatās. Grāmatas beigās mazā iegūst jaunu draugu – pavisam īpašu suņu meiteni. Kā katrā grāmatiņā par Nensiju, arī šajā tiek sniegta vērtīga mācība – būt unikālam ir vēl labāk, nekā būt brīnumainam!

Grāmatas par brīnumaino Nensiju stāsta ne tikai par pucēšanos un košām bantēm. Tie ir vienlaikus draiski un dzīvesgudri stāstiņi par mazas meitenītes stiķiem un niķiem, par viņas fantāzijām un skatu uz ģimeni, un pasauli ap sevi. Šīs grāmatas sniedz vērtīgām dzīves mācībām gan mazajiem, gan viņu vecākiem.

Nensijas piedzīvojumu lielākā rota un panākumu atslēga ir tieši krāšņās ilustrācijas. Ilustrāciju autore Robina Preisa Glasere šogad ir ieguvusi arī prestižās Children's choice book award 2013 galveno balvu nominācijā ''Gada ilustrators''. Children's choice book award 2013 ir ASV bērnu žūrija, un balsošanā piedalās bērni un jaunieši no visas valsts.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV