Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

LU Vēstures muzejs piedalīsies Eiropas kultūras mantojuma dienās

Easyget.lv, 10.09.2013. 14:18

No 13. līdz 15. septembrim visā Latvijā norisināsies ikgadējās Eiropas kultūras mantojuma dienas, kuru tēma šogad ir „Skolas kultūras pieminekļos”. Pirmo reizi pasākumā piedalīsies arī Latvijas Universitātes (LU) Vēstures muzejs, kas īpaši veidotā programmā 14. septembrī aicinās iepazīt LU ēku, īpašu uzmanību veltot vēsturiskajam studentu karcerim, informē muzeja vadītāja Aija Fedorova.

Universitātes galvenajā ēkā atrodas kultūrvēsturisks objekts – oriģināls 19. gadsimta studentu karceris ar ieslodzīto zīmējumiem un uzrakstiem, kurš ir unikāls ne tikai Latvijas, bet arī Baltijas un Eiropas kultūras mantojuma kontekstā. Līdz mūsdienām visā pasaulē saglabājušās mazāk nekā desmit šādas, saskaņā ar augstskolu iekšējiem noteikumiem veidotas studentu ieslodzījuma vietas: Latvijas Universitātē, Tartu Universitātē (Igaunija) un atsevišķās Vācijas universitātēs (Marburga, Getingene, Heidelberga u.c.).

Eiropas kultūras mantojuma dienu tēmas „Skolas kultūras pieminekļos” kontekstā LU Vēstures muzeja izveidotā programma 14. septembrī no plkst. 11.00 līdz 16.00 aicina ikvienu iepazīt 19. gadsimta studējošo vidi Rīgā un to, kā laika gaitā mainījušās šīs vides tradīcijas:

  • Ekskursijas gida pavadībā uz 19. gs. studentu karceri;
  • Senākā saglabātā studenta špikera Baltijā apskate;
  • Uzdevumu un mīklu spēle ģimenēm ar bērniem, jauniešiem un visiem vēstures interesentiem (labākajiem - balvas no Latvijas Universitātes);
  • Iespēja nofotografēties studentu karcerī (bez zibspuldzes).

Informācija par citiem apskates objektiem Rīgā un Latvijā: www.mantojums.lv.

Ieeja pasākumā bez maksas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV