Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Izrādes „Slazdā” priekšvakarā notiks „Sarunas pirms pirmizrādes”

Easyget.lv, 10.09.2013. 17:36

16. septembrī plkst.17.00 Konora Makfērsona lugas „Slazdā” pirmizrādes priekšvakarā Dailes teātra Mazās zāles foajē notiks „Sarunas pirms pirmizrādes”, kuru tēma šoreiz – „Paralēlā realitāte – ticēt vai neticēt pārdabisku būtņu eksistencei?”, informē teātra pārstāve Liene Jakovļeva.
Izrādes „Slazdā” priekšvakarā notiks „Sarunas pirms pirmizrādes”

Īru dramaturga K.Makfērsona lugā „Slazdā” šīs pārdabiskās būtnes ir klātesošas visu personāžu dzīvēs. Ir tādas radības, kas parādās tikai tumsā vai mūsu dvēseles krēslas brīžos. Bērnībā mēs visi ticam laumiņām, Zobu fejai un Ziemassvētku vecītim. Mēs baidāmies no tiem, kas slēpjas tumsā zem gultas un naktīs klaiņo kapsētās. Pieaugot lielākā daļa no mums kļūst reālistiskāki un pret pārdabisku būtņu eksistenci izturas skeptiski.

Sarunās piedalīsies Latvijas Radio žurnālists un lugas „Slazdā” tulkotājs Eduards Liniņš, izrādes režisors Jans Villems van den Boss (Lielbritānija) un Dailes teātra aktrise un astroloģe Akvelīna Līvmane. Sarunas vadīs Dailes teātra literārā padomniece Evita Mamaja.

Ar ieejas biļeti uz „Sarunām pirms pirmizrādes” (cena – Ls 4) Dailes teātris aicina noskatīties arī izrādes „Slazdā” ģenerālmēģinājumu Dailes teātra Mazajā zālē plkst.19.00. Vietu skaits ierobežots.

Biļešu iepriekšpārdošana uz „Sarunām pirms pirmizrādes” un ģenerālmēģinājumu – no 10..septembra.

Izrāde „Slazdā” top sadarbībā ar Teātra attīstības apvienību „Daile”, izrāžu izveidē piesaistot aktierus un režisorus no citiem Latvijas teātriem un ārvalstīm. Īru dramaturga Konora Makfērsona (dz.1971) skumja humora caurstrāvotā drāma ar oriģinālo nosaukumu „Aizsprosts” (1997) saņēmusi prestižo Lorensa Olivjē balvu kā gada labākā luga. Savukārt Jans Villems van den Boss (viņš ir arī iestudējuma vizuālās koncepcijas autors) Dailes teātra skatītājiem ir labi pazīstams kā mākslinieciski veiksmīgo izrāžu „Spilvencilvēks”, „Amadejs” un vērienīgās drāmas „Vējiem līdzi” režisors. Kādā Īrijas ciemata krodziņā nejaušība vai likumsakarība saved kopā četrus vīriešus un kādu jaunu sievieti, kas ir atbraukusi no pilsētas. Vakara gaitā viņi cits citam stāsta ticamus un ne tik ticamus stāstus, kuros atklājas katra personāža pagātnes iedomātie vai reālie rēgi. Cik katrā no šiem stāstiem ir patiesības un cik – izdomas? Cik joku un cik patiesu sāpju? Lomas atveidos Artūrs Skrastiņš (Brendans), Juris Žagars (Džeks), Egons Dombrovskis vai Ivars Auziņš (Finbārs), Pēteris Gaudiņš (Džims), kā arī Inese Kučinska vai Vita Vārpiņa (Valērija). Lugu no angļu valodas tulkojis Eduards Liniņš, kostīmu māksliniece ir Ilze Vītoliņa, gaismu māksliniece – Māra Vaļikova. Iestudējumu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV