Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Izsludina pieteikšanos Aleksandra Čaka balvai

Easyget.lv, 10.09.2013. 18:11

Aleksandra Čaka balvu pasniegs par mākslinieciski augstvērtīgu Rīgas interpretējumu literatūrā, mūzikā, filmu, teātra vai vizuālajā mākslā, kā arī A. Čaka radošā mantojuma izpētē, popularizēšanā un tulkošanā

Aleksandra Čaka biedrība sadarbībā ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu līdz 30. septembrim aicina pieteikt kandidātus Aleksandra Čaka balvai.

Kandidātus balvai var izvirzīt Aleksandra Čaka biedrība, Rīgas pašvaldība, mediju redakcijas, grāmatu apgādi, kultūras institūcijas un sabiedriskās organizācijas. A. Čaka balvu pasniegs divās nominācijās: par mākslinieciski augstvērtīgu, novatorisku Rīgas interpretējumu literatūrā, mūzikā, filmu, teātra vai vizuālajā mākslā un par nozīmīgu veikumu A. Čaka daiļrades izpētē, popularizēšanā vai tulkošanā.

Ideja par balvu radās A. Čaka biedrībai kopīgi ar Rīgas domi un to pasniedz ik pārgadu kopš 2001. gada, kad tika atzīmēta dzejnieka simtgade. Kopš tā laika dzejnieka balvu saņēmuši kopskaitā vairāk nekā 20 mākslinieki un radošas personības, kā arī pētniecībā un zinātniskā laukā strādājošie. Šogad balvu pasniegšanas svinīgais pasākums paredzēts A. Čaka dzimšanas dienas priekšvakarā, 25. oktobrī Rīgas Latviešu biedrībā.

Pieteikumi balvai jāiesniedz A. Čaka memoriālajā dzīvoklī-muzejā Lāčplēša ielā 48/50-14 līdz 30. septembrim. Ar balvas nolikumu var iepazīties muzeja mājas lapā cakamuzejs.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV