Trešdiena, 17.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūdolfs, Viviāna, Rūdis;

Liepājas teātra 107. sezonu atklās „Piafa”

Easyget.lv, 11.09.2013. 10:34

Piektdien, 13. septembrī, Liepājas teātrī pirmizrādi piedzīvos šīs sezonas pirmais jauniestudējums – muzikālais dzīvesstāsts „Piafa” Lauras Grozas-Ķiberes režijā, informē teātra pārstāve Zanda Borga.
Liepājas teātra 107. sezonu atklās „Piafa”

Galerijas:

Franču kultūras un mūzikas ikonas Edītes Piafas likteni izdzīvos aktrise Agnese Jēkabsone, kura lomai gatavojas jau kopš pavasara un kura ir atzinusi, ka šī loma ir liels izaicinājums, ne tikai tāpēc, ka jādzied franču valodā, ar ko līdz šim aktrise nebija saskārusies, bet arī tāpēc, ka runa ir par biogrāfisku personību, kas vienmēr prasa īpašu un rūpīgu iedziļināšanos.

„Tas viennozīmīgi nav tikai darbs, bet gan sirds darbs, ļoti personisks darbs, gan no manas, gan režisores puses. Jūtos pagodināta, ka man ir iespēja atveidot Piafu, kuras daiļrade man pašai ir ļoti tuva,” saka A. Jēkabsone.

„Lai arī stāsts ir par Piafu, un viņa viennozīmīgi ir šī iestudējuma centrs, šajā izrādē būtisks ir katrs aktieris, jo katram no viņiem ir sava īpašā vieta mākslinieces dzīvē,” akcentē L.Groza-Ķibere.

Piafai piemita spēja ieraudzīt cilvēkos viņu radošo potenciālu un to izcelt, bet pats galvenais, dot viņiem pārliecību un ticību savam talantam, tāpēc daudzi no tiem, kas atradās viņas tuvumā, guva panākumus.

Piafas dzīvē nozīmīgus cilvēkus atveidos aktieri – Everita Pjata, Ilze Būde, Kaspars Gods, Edgars Pujāts, Mārtiņš Kalita, Viktors Ellers, Gatis Maliks, Sandis Pēcis, Kaspars Kārkliņš un Normunds Kalniņš, kuri iejutīsies daudzu zināmu un slavenu cilvēku lomās – Marlēna Dītriha, Īvs Montāns, Šarls Aznavūrs, Marsels Serdāns, Teo Sarapo – ir tikai daži no viņiem.

Iestudējuma muzikālo noformējumu un aranžijas veidojis Kārlis Auzāns, scenogrāfiju – Mārtiņš Vilkārsis, kostīmus – Jolanta Rimkute, horeogrāfiju – Liene Grava, gaismu partitūru – Mārtiņš Feldmanis.

„Izrādē dominēs trīs kaislības – vīrieši un apreibinošas vielas, jo bez šīm šķautnēm Piafas dzīve nav iedomājama, bet visam pāri, protams, mūzika,” vēl piebilst režisore.

Nav līdzīgas mākslinieces Edītei Piafai un viņa noteikti ir pelnījusi, lai viņas stāsts par bezierunu mīlestību, mūzikas kaislību un sāpīgu sadegšanu tiktu stāstīts visos laikos. Edīte Piafa ir pierādījums uzticībai un mīlestībai, kas stiprāka par nāvi. Tāpēc mēs viņu pieminām, tāpēc mēs par viņu runājam. Un tāpēc dziedam viņas izpildīto – fenomenāli skaisto mūziku.

Izrāde tapusi kā veltījums māksliniecei, jo tieši šogad aprit 50 gadi, kopš viņas aiziešanas mūžībā…

Izrādi iespējams apmeklēt arī 14. un 28. septembrī, 17. un 31. oktobrī, kā arī 1. novembrī.

Foto: Izrāde „Piafa”. Foto (c) Ziedonis Safronovs

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV