Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Skorsēze: filma “Dižais meistars” ir kā deja

Easyget.lv, 11.09.2013. 11:21

Šonedēļ Latvijas kinoteātros iznāk Honkongas režisora Vona Karvaja („Manas melleņu naktis", „2046", „Noskaņojums mīlēt") jaunākā filma “Dižais meistars” (“Grandmaster”) - vizuāli spēcīgs stāsts par austrumu cīņas mākslas dižāko meistaru - aktiera Brūsa Lī skolotāju Ipu Manu.
Skorsēze: filma “Dižais meistars” ir kā deja

Viens no kino pasaules ietekmīgajiem spēlētājiem, režisors Martins Skorsēze (“Taksists”, “Labie puiši”, “Aviators”, “Atkritēji”, “Slēgtā sala” u.c.), tik ļoti ciena Vona Karvaja daiļradi un viņa jauno filmu, ka ir piekritis kļūt par filmas “Dižais meistars” patronu, “aizdodot” savu vārdu un ļaujot to izmantot filmas izplatīšanā (piemēram, uz plakātiem drukājot tekstu “Skorsēze piedāvā” un izmantojot citus līdzekļus), pat neesot tieši iesaistīts tās tapšanā.

“Vons Karvajs cīņu filmu ir pārvērtis modernā dejā. Katra kustība šajā filmā ir precīza, un aktieru darbs iedveš cieņu. Šī ir ļoti eleganta filma un vienlaikus arī niknuma pilna. Filma “Dižais meistars” ir mani apbūrusi,” filmu raksturo Martins Skorsēze. Savukārt filmas izplatītāji Skorsēzes komplimentus dēvē par “vislabāko kvalitātes apliecinājumu, kāds vien var būt”. Pats filmas režisors Vons Karvajs to komentē sekojoši: “Skorsēze vienmēr ir bijis mans iedvesmas avots, un es esmu pateicīgs par viņa atbalstu manai jaunajai filmai.”

“Dižais meistars” ir stāsts par ķīniešu kauju mākslas skolas dibinātāju, kurš nolemj doties atpūtā un nodot savu skolu cienīgam pēctecim. Taču viņa labākais audzēknis lolo daudz ambiciozākus plānus: viņš iecerējis apvienot visas nelielās cīņu mākslas skolas vienā. Viņš izaicina uz divkauju katras skolas līderi un, uzvarot tos vienu pēc otra, apvieno visas skolas, bet vēl paliek pēdējā - viņa mirušā audzinātāja skola. Audzinātāja piemiņai par godu, cīņā iesaistās viņa meita, kas turklāt nav vienaldzīga pret savu sāncensi.

Galvenajās lomās - Tonijs Leungs („Iekāre, piesardzība", „Varonis") un Dziji Džana („Geišas atmiņas", „Lidojošo dunču nams", „Varonis").

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV